Yorki tartók tapasztalatait várnám. Adnátok tanácsot?
A közeljövőben tervezzük egy yorki kiskutya vásárlását.
A van már egy kan 6 éves németjuhász kutyánk.
A yorki tartók véleménye érdekelne.
Milyen neműt válasszunk(igazából majdnem hogy mindegy,mert ivartalanítva lesz) és úgy nagyjából elmondanátok mindent a yorkikról?
Azok a válaszok nem érdekelnek h keress rá a neten,mert olyanok válaszát várom akiknek van és a tapasztalataikra volnék kíváncsi.
:)
Szia!
Nekem nincs yorkim,de ismerek pár yorkis gazdát.Meg a fajtával is volt már dolgom egyéb helyzetekben.
Szerintem ennél a fajtánál a legfontosabb,hogy ne kisgyerekként kezeld és kapkodd fel állandóan.Kutyaként kell vele bánni,csak a méreteihez képest szabályozni a dolgokat.
Terrier lévén mozgékonyak,szeretnek sétálni,aktív kutyák.
Ha ivartalanítva lesz,szerintem mind1 milyet választotok.Próbáljátok a tenyésztő véleményét kikérni és egy rövid "meghatározást" adni,hogy milyen vérmérsékletű kutyára vágytok.A tenyésztőnek már ismernie kell annyira a kölyköket,hogy tudja,melyik kölyök pörgősebb,melyik a nyugisabb.Ki a megadó illetve ki a domináns.Figyelembe kell vennetek a másik kutyátokat.Ő mennyire domináns illetve mennyire alkalmazkodó.Így a tenyésztő ajánlani fog egy kölyköt,aki valószínűleg passzolni fog a családotokba.
Köszi a választ! :)
mi is midenképp tenyésztőtől szeretnénk!
És mi is kis családtagnak szánjunk.vinni magunkkal minden hova.
A párom mindig azt mondogatja h ő lesz a kisgyerekünk :D és férfi létére Ő is nagyon várja :)
Köszi 2. ! :)
azt tudom h kell hordani kozmetikushoz :)
az a baj h a németjuhászunk nem nagyon találkozott még más kutyával ....mert rétre ide-oda szoktuk vinni sétálni.
Aztán egyszer vittük kutya oltásra és ott volt egy kisebb tacskó szerűség a németjuhász kiszabadult a pórázból és oda rohant és úgy tűnt mintha meg akarta volna harapni,de aztán elkaptuk ... :/
szóval ennyi a bajom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!