Valaki tud esetleg kutyanevelési tanácsot adni?
Van egy 5-6 hónapos kutyám, de olyan rossz hogy azon gondolkodunk, hogy odaadjuk valakinek.
Nevelni nem tudjuk mert ha én azt mondom neki, hogy nem akkor (ált.) apám azt mondja igen, szóval 2 felé van nevelve.
Már mindent kipróbáltuk de semmivel sem sikerül megnevelni...
Ha valaki tud akkor segítsen mert már nem bírom elviselni.
Ilyen mentalitással jobb is,ha egy normális gazdája lesz.
Komolyan nem bírtok egy egy 5-6 hónapos kutyával?
Most kezd kamaszodni,próbálgatja a határait.
A családdal le kéne ülni (mindenkivel,aki a háztartásban lakik) és felállítani szabályokat.EGYÜTT megbeszélni,hogy mit csinálhat és mit nem.Ezek után,a szabályoknak megfelelően nevelni a kutyát.
Kutyaiskola sem ártana,vagy házhoz hívni trénert,de legalább egy nyavalyás szakkönyvet vennél a kezedbe,ami a falkavezérségről szól például.
Vannak kutyanevelésről szóló könyveim, és már 4et ki is olvastam, de hiába próbálom a szerint nevelni nem megy.
A családból én és az anyám az aki neveli, az apám miatt nem megy(ő csak idegesíteni akar, hogy semmi se sikerüljön)
Eddig már volt pár kutyám, mindet én neveltem és 6 hónaposan már mind tudta azt hogy ül, pacsi és fekszik!
Ráadásul 2 kutyám van, a másik nagyon okos volt, de amióta ide került ez a másik(az utcáról mentettük meg)azóta teljesen meghülyült és már nem is hallgat senkire
Trainer barátom van, ő szokott segíteni de vele ő sem bír
Szóval már mindent kipróbáltunk
Ez mind szép és jó.A megoldást pedig már megkaptad.
Leültök mindannyian(ebbe beletartozik az apád is és mindenki más is,aki életvitelszerűen érintkezik a kutyával)és megbeszélitek,hogy csak úgy fog működni a dolog,ha csapatként dolgoztok.
Ha ezt apukád nem fogja fel,akkor lehetséges,hogy tényleg új gazda kellene a kutyáknak.
A tréner barátodnak meg gratulálok,nincs menthetetlen kutya,főleg nem 6 hónapos!!
Apámmal hiába beszélek, mert is akkor megy a feje után és szerintem csak idegesíteni akar ezzel!
Nevelni meg már nem tudom, mert csak felidegesítem magam vele és utána meg mindenkivel ordibálok(annyira felidegesít)
Mély levegő és nyugodj meg!
Én is nehézségekbe ütközök családon belül, könnyebb dolgom lenne, ha mindenki betartaná, amit kérek a kutya kapcsán.
De nem így van sajnos.
Ettől függetlenül nem lehetetlen küldetés, csak sokkal nehezebb. A kutya egy idő után tisztában lesz azzal, h milyen szabályokat követelsz meg tőle, mit engedhet meg veled szemben és a többiekkel szemben, ha következetes vagy, nálad működni fog a kutya, mert képes különbséget tenni (hozzáteszem tényleg nem egyszerű, de nem lehetetlen)!
Csak hogy egy példát is mondjak, a kutyám tökéletesen tisztában van azzal, ha én jövök haza, csak akkor jöhet hozzám üdvözölni, ha én hívom és engedélyt adok rá, a férjemhez egyből rohan, mert tudja, h nála megteheti!
Milyen problémák vannak a kutyával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!