Béka vs. Kutya. Mit kéne tennünk?
Kertes házban lakunk, a közelünkben van egy kis patak-folyó, tehát van békánk is az udvaron sajnos már több éve. A béka pontos fajtáját nem tudom, most keresgetem, de nem varangy vagy olyan veszélyesebbnek tűnő, vagy ásó vagy gyepi, ahogy wikin nézem a hazánkban élő fajok listáját...
A lényeg az, hogy a kutya nem tűri jól őket, ahogy más nem itthoni állatot sem (sün, gyík, sikló) ezért ha találkozik vele ráugrik és harapni kezdi, ámde a békának gondolom a bőrén lévő nyálka undorító ízű, emiatt a kutya nyáladzik tőle, mint a fene..bár nem szokta megviselni úgy igazán. Ha megtalálom őket épp harc közben, akkor a kutyát megetetem és itatom (alapból is van előtte kaja-víz, de "parancsszóra" kell tenni ha ott vagyok), a békát meg visszadobom a kertbe egy lapát segítségével (undorom tőlük..de megölni nem szeretném). Viszont mindig itt lébecol egy-két példánya a brekegőknek és a kutyát megszeretném védeni az esetleges bajoktól.
Mit kéne tenni szerintetek? Lehet ettől a kutyának baja vagy ez amolyan ártalmatlan játék? Ötletek?
Közben kiderítettem, ásóbékáról van szó.
És köszönöm a válaszodat! :)
Nem lesz baja, ne aggodj.
Nagyon rendes vagy, hogy nem bantod a bekakat, kicsik csunyak, de ok is elolenyek.
Ne haragudj, nem frissítettem a kérdést, ezért nem tudtam, hogy már beazonosítottad. :)
Akkor rendben van.
Nem öli meg őket. Én is néztem az árukat, állatvédő vagyok, de nem tudok mit kezdeni velük azonkívül, hogy mi, emberek nem öljük őket, és a kutyát is próbálom távoltartani tőlük.
Mindenkinek köszönöm a válaszát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!