Miért nézik le azt, akit nem a problémás kutyák érdekelnek?
Ti is észrevettétek, hogy van egy új fajta kutyatartó, főleg itt a fórumon? Az a fajta, aki álmából felébresztve képes lenne egy veszett farkasfalkát is leszerelni? Általában úgy indul az egész, hogy az illető nem nagyon van benne a kutyakiképzésben, de aztán valahogy szert tesz egy problémás kutyára és veszi a fáradtságot, hogy megoldja a problámát (ami, be kell hogy ismerjem, tiszteletre méltó). Itt találkozik Jan Fennellel, Caesar Millannal, a tüköriskolával, Cerberossal vagy ehhez hasonló módszerrel, és mivel ez segített neki, ezért teljesen a megszállottja lesz, mindent tud róla, elvakultan védi. Tökéletes szakmaisággal kielemezi a kutyája minden mozdulatát, viszont az átlagos dolgokkal sokszor gondban van vagy lekicsinyli őket. Teljes stresszben van egy egyszerű engedelmes vizsga előtt, és elájul ha a kutyája tud 30 trükköt. És ezeket is leginkább csak egy jó módszernek tartja arra, hogy a fenti módszereket gyakorolja.
Ezzel még nem is lenne baj, de ezek az emberek miért nézik le azt aki beismeri, hogy ezeket a dolgokat nem tudja, illetve nincs oda a fent említett módszerekért, mert őt a kiképzés más ágazata érdekli? Lehet, hogy ő álmából felkeltve mond neked 10 módszert hogyan tanítsd meg a kutyád kézenállni vagy fejből felmondja neked az összes verseny szabályzatát... Nincs szüksége arra, hogy behatóan ismerje a problémás kutyákat, mert ő eleve úgy nevelte a kutyáját, hogy ne legyen az. Ez nem tiszteletre méltó? Nem ez lenne a normális? Más esetleg problémás kutyájával meg úgy gondolja, hogy nem az ő kötelessége foglalkozni.
1es vagyok.
Egyébként én nem hinném, hogy lenézik az ilyen embereket, inkább csak azokat, akik feladják, ha netán probléma lesz a kutyájukkal és azt állítják nem tudják megoldani. Pedig sokkal inkább csak nem akarják...
Szerintem ezen ne akadj le. Mindig is voltak és lesznek bunkó emberek agresszív kutyával. Nézd, én sem tudnék szétválasztani 2 darab 60 kg-os kutyát. Szerintem ez már inkább két emberes feladat, a két gazdi együtt tudja csak végrehajtani. Kövezzetek meg, de nem hiszem, hogy ha én vagyok 58 kg, akkor nekem itt reális esélyem lenne bármire is. Mondjuk nincs is 60 kilós kutyám...
Szoktam nézni Cesar videóit, de még nem láttam őt sem német juhásznál, vagy rotinál nagyobb kutyával. Értem én, hogy ez is veszélyes, de egyszer azért szeretném őt látni egy olyan jó 70 kilós megvadult kaukázusival szemben, mielőtt leborulok nagysága előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!