Érdemes lenne-e border collie-t tartanom?
Sziasztok!
8.-os ballagásomra szeretnék venni magamnak egy border collie-t. Az udvarunk közepes méretű, napi 2 esetleg 3 séta meglenne, és sportolni(agility) is szeretnék majd vele. Órák után hazajövök, tanulok, utána foglalkoznék vele. Már kennelt is néztem(bordermania - aki ismeri, mondana róla véleményt?), pedig még pár év, mire ballagok :) Szerintetek így érdemes lenne tartanom?
Értelmes válaszokat szeretnék kérni :)
Köszönöm!
Mire befejezed a középiskolát 4 éves lesz a kutya.
Utána ki gondozza, ha kollégiumba mégy, vagy máshová költözöl?
Nem lesz rá egész életedben ennyi időd.
Első válaszoló:
Butaság amit beszélsz! 11 évesen kaptam meg a (labrador) kutyámat, most vagyok 19 és nem gond az iskola! Max. napi 3 órát tudok vele foglalkozni ami bőven elég naponta, de ha mégsem akkor vele tanulok, kocogok, nem okoz ez gondot!
Úgy hogy igen! Ha jó és szerető gazdája leszel, és valóban igaz amit leírtál, akkor sok szerencsét hozzá! Csak ha kölyökként veszed a kelleténél többet foglalkozz vele!
19 oké, na és iskola után?
Kérdező 14-15 évesen szerez kölyköt. A kutya jó esetben elél a kérdező 26-30 éves koráig és addigra ő már valószínűleg családot alapít, elköltözik a szüleitől.
Azt nem értem hogy miért hiszi mindenki azt hogy a kutyával csak az egyetem elkezdéséig foglalkoznak.. Nekem most van egy 15 hónapos borderem, én 13 vagyok és úgy döntöttem hogy a kutyát elviszem majd magammal egyetemre (ha lehetséges) ha nem akkor vagy a szüleimmel marad vagy odaadom a tesómnak aki most 27 éves, sportos és szereti a kutyákat és majd ő vigyáz rá.
Miért ne vehetne attól valaki kutyát? A kutyaimádók húzzák le azt a 10-12 évüket kutya nélkül? Ha ő úgy érzi hogy foglalkozni tud vele és ideje is engedi akkor nyugodtan vegyen. Mindenki azt gondolja hogy gimnázium után nem lehet a kutyával foglalkozni.. Szerintem ez hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!