Pollenallergiás kutyus gazdik ti mit adtok a kutyátoknak, hogy ne vakarózzon annyira és ne szenvedjen szegény?
Az én kutyám 4 éves és minden tavasszal ( most a második éve) elkezd rettentően vakarózni, pirosak a szemei, csöpög az óra. Főleg az oldalát és a végtagjai felső részét vakarja, nyaldossa. Tavaly azt mondta a doki, hogy 99%, hogy táplálékallergiás, de nem az! Tápot váltottunk, kisérleteztünk, most meg barfozunk. Akkor adott 5.000-ért egy injekciót ami ugyan enyhítette a tüneteket, de ez nem megoldás.
Mielőtt még valaki azt írná, hogy "másik doki", az nem fáradjon! Ez nem tanács!
Csak reménykedem, hogy jár valaki erre, akinek szintén ilyen gondja van.
Tényleg, a kalcium tabletta jó lehet! Köszi!
Ú, mi nagyon sokat kísérleteztünk, hogy vajon mire allergiás, állatorvos persze az égvilágon semmit sem segített, pedig ő a legjobb, de valószínű ezért, mert az allergia egy nehezebben diagnosztizálható betegség. Addig eljutott ő is, hogy allergia, de a többire magamtól kellett rájöjjek. Most már amit biztosra tudunk, hogy a csirkében lévő fehérjét nem bírja és az Acana bárányos tápból valamelyik összetevőt, talán pont a bárányt (ezt mondjuk ki lehetne kísérletezni ....) és valamelyik pollent.
A szteroidos krémek nem a kedvencem, biztosan használ, de ameddig még nem olyan súlyos a helyzet addig inkább kihagyom, de azért köszi szépen a tippet.
Szóval nekem van egy táplálék és pollen allergiás kutyám. Az ország, szerintem, legjobb állatorvosához jutottunk el, aki velünk teljesen együttműködve hozta rendbe a kutyánkat. Pedig olyan szintű tünetei voltak, hogy az allergiától legyengült immunrendszere demodicosissal válaszolt és a kutya véresre vakarta magát. Mi addig is vittük őt hetente 2-szer orvoshoz, aztán amikor már mindenre volt ötlete a dokinak, de a helyzet nem javult csak romlott, berágtam és kerestünk mást. Szóval nem tudom ki a Te orvosod, de lehet, hogy érdemes lenne váltani.
Nem csak gyógyszert adott rá (nem szteroidot, mert azt nem engedem), hanem immunerősítőket és 2 féle gyógysampont is. Nem mondom, hogy egyszerű volt 2 naponta fürdetni és a napi rengeteg gyógyszer plusz gyógytáp anyagilag eléggé megterhelő volt. Az allergia teszt alapján, csináltak számára egy deszenzibilizáló oldatot, amit 5 évig havonta kapott. Most kb 8 hónapja már nem kapja és lekopogom, de úgy néz ki nincs már szüksége rá. Az immunerősítőt és egy enyhe nyugtatót (amit a viszketés érzés csökkentésére kap) valószínűleg élete végéig fog szedni. Ami még nagyon fontos az, hogy megpróbálok neki olyan életmódot biztosítani, hogy levezethesse a mozgási és ösztön energiáit is. Tanulunk és egyre többet vagyunk kutyák között is. Így az én kutyám most teljesen tünetmentes.
Figy, nem felététlen, hogy a csirkére allergiás. A miénk is a csirkés tápoktól kipattogzik a hasa. De múltkor kapott csirke mellett, és semmi baja nem volt tőle.
Aztán adtunk neki sertés húsból készült virslit jutalom falatnak (magunknak vettük, szóval nem gagyi minőségűt, hús árban volt). A kisebb kutyánk nem akarta megenni, ő meg durván kiütéses lett. Ezen elgondolkozva, már nem eszünk virslit. És szerintem tuti, hogy valamilyen adalékra allergiás :S
Nekünk a 100%-ig szénhidrátmentes etetés (se zöldség, se gyümölcs, se rizs, tészta...) sokat segített, emellett minden este vagy ha napközben van nagyobb séta akkor utána áttörlöm a hasát és a lábait nedves ronggyal.
Ha kiütéses lesz vagy a bőre elkezd pirosodni kicsit is akkor meg gyógyszertári krémmel kenem (ekcémára amit kevernek, nem tudom pontosan a nevét, doki ajánlotta) és az szépen pár nap alatt helyreteszi.
Lehet kérni ilyen deszenzibizáló injekciókúrát vagy minek is nevezik, de az sem olcsó, olyan 70-100e közt van.
Csúnya dolog de én lehet kötnék a kutyára egy biztosítást és megbeszélném a kezelést az állatorvossal, hogy hogy lehet megoldani, hogy legalább csak részben kelljen neked fizetni a kezelést. Hosszútávon, még ha az eredeti ár egészét is ki kell fizetni akkor is jobban jártok, te is és a kutya is.
Nagyon köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat! Most átfutottam csak őket, de holnap majd átrágom, mert látom van itt mindenféle allergia.
Köszi nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!