Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pollenallergiás kutyus gazdik...

Pollenallergiás kutyus gazdik ti mit adtok a kutyátoknak, hogy ne vakarózzon annyira és ne szenvedjen szegény?

Figyelt kérdés

Az én kutyám 4 éves és minden tavasszal ( most a második éve) elkezd rettentően vakarózni, pirosak a szemei, csöpög az óra. Főleg az oldalát és a végtagjai felső részét vakarja, nyaldossa. Tavaly azt mondta a doki, hogy 99%, hogy táplálékallergiás, de nem az! Tápot váltottunk, kisérleteztünk, most meg barfozunk. Akkor adott 5.000-ért egy injekciót ami ugyan enyhítette a tüneteket, de ez nem megoldás.

Mielőtt még valaki azt írná, hogy "másik doki", az nem fáradjon! Ez nem tanács!

Csak reménykedem, hogy jár valaki erre, akinek szintén ilyen gondja van.

2013. júl. 5. 20:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Tényleg, a kalcium tabletta jó lehet! Köszi!

Ú, mi nagyon sokat kísérleteztünk, hogy vajon mire allergiás, állatorvos persze az égvilágon semmit sem segített, pedig ő a legjobb, de valószínű ezért, mert az allergia egy nehezebben diagnosztizálható betegség. Addig eljutott ő is, hogy allergia, de a többire magamtól kellett rájöjjek. Most már amit biztosra tudunk, hogy a csirkében lévő fehérjét nem bírja és az Acana bárányos tápból valamelyik összetevőt, talán pont a bárányt (ezt mondjuk ki lehetne kísérletezni ....) és valamelyik pollent.

A szteroidos krémek nem a kedvencem, biztosan használ, de ameddig még nem olyan súlyos a helyzet addig inkább kihagyom, de azért köszi szépen a tippet.

2013. júl. 8. 15:08
 12/15 anonim ***** válasza:

Szóval nekem van egy táplálék és pollen allergiás kutyám. Az ország, szerintem, legjobb állatorvosához jutottunk el, aki velünk teljesen együttműködve hozta rendbe a kutyánkat. Pedig olyan szintű tünetei voltak, hogy az allergiától legyengült immunrendszere demodicosissal válaszolt és a kutya véresre vakarta magát. Mi addig is vittük őt hetente 2-szer orvoshoz, aztán amikor már mindenre volt ötlete a dokinak, de a helyzet nem javult csak romlott, berágtam és kerestünk mást. Szóval nem tudom ki a Te orvosod, de lehet, hogy érdemes lenne váltani.

Nem csak gyógyszert adott rá (nem szteroidot, mert azt nem engedem), hanem immunerősítőket és 2 féle gyógysampont is. Nem mondom, hogy egyszerű volt 2 naponta fürdetni és a napi rengeteg gyógyszer plusz gyógytáp anyagilag eléggé megterhelő volt. Az allergia teszt alapján, csináltak számára egy deszenzibilizáló oldatot, amit 5 évig havonta kapott. Most kb 8 hónapja már nem kapja és lekopogom, de úgy néz ki nincs már szüksége rá. Az immunerősítőt és egy enyhe nyugtatót (amit a viszketés érzés csökkentésére kap) valószínűleg élete végéig fog szedni. Ami még nagyon fontos az, hogy megpróbálok neki olyan életmódot biztosítani, hogy levezethesse a mozgási és ösztön energiáit is. Tanulunk és egyre többet vagyunk kutyák között is. Így az én kutyám most teljesen tünetmentes.

2013. júl. 8. 16:10
 13/15 anonim ***** válasza:

Figy, nem felététlen, hogy a csirkére allergiás. A miénk is a csirkés tápoktól kipattogzik a hasa. De múltkor kapott csirke mellett, és semmi baja nem volt tőle.

Aztán adtunk neki sertés húsból készült virslit jutalom falatnak (magunknak vettük, szóval nem gagyi minőségűt, hús árban volt). A kisebb kutyánk nem akarta megenni, ő meg durván kiütéses lett. Ezen elgondolkozva, már nem eszünk virslit. És szerintem tuti, hogy valamilyen adalékra allergiás :S

2013. júl. 8. 16:59
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekünk a 100%-ig szénhidrátmentes etetés (se zöldség, se gyümölcs, se rizs, tészta...) sokat segített, emellett minden este vagy ha napközben van nagyobb séta akkor utána áttörlöm a hasát és a lábait nedves ronggyal.

Ha kiütéses lesz vagy a bőre elkezd pirosodni kicsit is akkor meg gyógyszertári krémmel kenem (ekcémára amit kevernek, nem tudom pontosan a nevét, doki ajánlotta) és az szépen pár nap alatt helyreteszi.

Lehet kérni ilyen deszenzibizáló injekciókúrát vagy minek is nevezik, de az sem olcsó, olyan 70-100e közt van.

Csúnya dolog de én lehet kötnék a kutyára egy biztosítást és megbeszélném a kezelést az állatorvossal, hogy hogy lehet megoldani, hogy legalább csak részben kelljen neked fizetni a kezelést. Hosszútávon, még ha az eredeti ár egészét is ki kell fizetni akkor is jobban jártok, te is és a kutya is.

2013. júl. 8. 20:09
 15/15 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat! Most átfutottam csak őket, de holnap majd átrágom, mert látom van itt mindenféle allergia.

Köszi nektek!

2013. júl. 8. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!