Mennyi az esélye, hogy egészséges kölyök születik ha
az anyját felcsinálta a kölyke?
Figyelt kérdés
Van egy Husky kutyánk aki nem teljesen fajtiszta kisebb az eredeti husky-nál szóval van ez a kutyánk szuka,akinek lettek volt kölykei ismeretlen kutyától,9 darab abból 1 halva született és az összeset megtartottuk nem fulasztottuk meg,majd mikor már anyatej nélkül megvoltak odaadogattuk valakiknek és 1-et megtartottunk 1 bakkot aki sajnos nemrég lett volna 1 éves nagyon szerettük és 1 hónapja beteg lett injekciózták jött helyre esett vissza aztán legutóbb annyira rosszul volt,hogy már elkellett altatni.Megmaradt ez az 1 kutya újra de azt figyeltük meg,hogy mintha kezdene nőni a hasa.És azon vagyunk el,hogy vajon lesz-e egészséges kutya ha szülni fog?Csakis amelyik kutya meghalt az csinálhatta fel mert más nem volt kapun belül és sétálás közbe csak nem engedtük ezt meg.
Szóval %-ba mennyi az esélye,hogy egészésges kölyök születik?:)
Egyébként romániai,ha olvastad volna...Ott tényleg nincs kutyatartási kultúra,még annyi se,mint nálunk sok helyen.
2013. júl. 4. 14:26
12/22 anonim válasza:
Ha nem viszitek el akkor csak az ido a megmondhatoja hogy kiskutyak lesznek e vagy egy szép kis gennyes méhgyulladás ami kovetkeztében arra a sorsra fog jutni mint az elozo ebetek. Kérek szépen hogy a elhullik ezaz állat is NE hozatok még egyet a portára!
2013. júl. 4. 14:30
13/22 anonim válasza:
kiderült mitől halt meg az egyéves kutya? mikor tüzelt a szuka?
2013. júl. 4. 14:42
14/22 A kérdező kommentje:
Nem láttuk,hogy tüzelt csak feltételezzük amúgy a szuka nem volt rámenős csak a kan mindig szagolta a szukáét de nem ugrott rá csak szagolta de tüzelni nem láttuk se semmit.Amúgy sajnálom én is ideges vagyok de nem tudok semmit tenni ha rajtam múlt volna én elvittem volna de tényleg tárgynak tekintik anyám se tehet sokat amúgyis ellenezte,hogy elvigyük de csak apám tart el anyám nem dolgozik.Apám aztán főleg nem egy állatszerető fajta szegényt sokat verte igaz kell is neki,hogy tanuljon belőle de nem annyira mint ő csak finomabb ütésekkel nem úgy,hogy a kuncogásra kerül sor.Ha majd felnőtt leszek és én dolgozok meg a pénzért nyugi nem fogok ilyent csinálni főleg a kedvenc kutyámmal:((Tehetetlenségnél nincsen rosszabb:(
2013. júl. 4. 19:18
15/22 A kérdező kommentje:
Amúgy utolsó,nem derült ki,hogy mi a baja mikor először furán viselkedett akkor még nem hívtunk orvost aztán 3 rángatózás roham után kivíhvtuk az csak adott injekciót nem tudta mi lehet a baja.A kutya köhögött és görcsölt mert hülye testtartást tartott látszott,hogy görcsöl neki valami.Aztán jött az állatorvos adott injekciót helyrejött aztán megint visszaesett megint adott szurit aztán csináltuk ezt,aztán az orvos felajánlotta,hogy eltudja vinni Udvarhelyre(amúgy Hargita megyében élek)van egy barátja aki meg tudná vizsgálni ilyen ultrahangos cuccal itt úgymondják,hogy "eko" örültem is neki mert láttam az injekció nem használ hosszútávra és valamit kb lenyelt és a belébe van és azért csinál így.De aztán nem lett semmi belőle és végül utolsó napján már annyira rosszul volt,hogy tetőtől talpig sáros volt nem is látszott az eredeti fehér-fekete színe csakis a sár egyedül a feje nem volt az.Olyant csinált,hogy se nem figyelt a hangokra se nem figyelt arra ha előtte valamit csinált csak rázta a fejét és nézett szét.Aztán már olyan fájdalmai voltak,hogy a sz*ra kifutott és rendesen harcolt maga ellen ugatott és rendesen mintha egy kutya ellen harcolna annyira rossz volt nézni :((.Aztán elaltatta az orvos és hátul a kertben eltemettük :(
2013. júl. 4. 20:42
16/22 anonim válasza:
Sajnállak kérdező, hogy ezt végig kellett nézni. Csak arra kérlek tanulj az esetből és ha felnőtten lesz saját kutyád akkor tanulj a szüleid hibáiból és felelőségteljesebb gazdi legyél mint ők. A kérdésedre a válasz: 10% az esélye hogy kijön egészséges kiskutya. Nagyon magas az esélye, hogy jelentkezik a nyitott has és a nyitott szájpadlás. A nyitott has még időben kezelhető is, de mivel kint ellik majd a kutya gondolom ezért mire kijönne a doki el is fertőződik. A nyitott szájpadlással pedig életképtelenek a kutyák. Gyakori lehet még a végtag deformitás, és a vese vagy a pajzsmirigy és szív problémákat még nem említettük. Lehet szülés után elkellene altatni a kicsiket, nagyon kevés esélyük van arra, hogy egészségesek legyenek
2013. júl. 5. 11:15
17/22 A kérdező kommentje:
Elaltatni?Itt Romániába tudjátok mi van?Egészséges kölykeket nem tartanak meg hanem belefullasztják a vízbe mert nem akarják megtartani.Kérdem én milyen emberek ezek?Nem lenne szívem ehhez.Ezért is nem öltünk meg egyet sem mikor ez szült volt.Amúgy meg nyugi felnőtten ha lesz kutyám nem fogom elhanyagolni.Főleg ezt nem hanyagoltam volna el ő volt a mindenem:((
2013. júl. 5. 14:11
18/22 anonim válasza:
most mi a helyzet?
2013. júl. 11. 23:20
19/22 A kérdező kommentje:
Most egyenlőre semmi nem láttuk,hogy a hasa nagyobb lett volna meg a teje sem folyt habár a tej az már a szüles előtt pár nappal folyt a múltkor is
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!