Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Orzo-vedesnel az ero vagy a...

Orzo-vedesnel az ero vagy a gyorsasag szamit? (kau, kangal, kaj) - (malinois, nemetjuhasz. )

Figyelt kérdés
2013. júl. 3. 21:05
1 2 3 4
 11/32 zsuzsabazsa ***** válasza:

A harapás erőssége és a kar határozott megragadása.

A gyorsaság is számít, mert nem mindegy, hogy a kutya milyen hamar éri utol a segédet. Ha egy kutya lassú, lomha akkor a segéd már rég leszalad a pályáról mire a kutya odaér.

A súly is számít és a gyorsaság is. A gyorsaság és a súly ez a kettő elemi erővel tudja felbuktatni a segédet.

2013. júl. 4. 13:03
 12/32 zsuzsabazsa ***** válasza:

"Plusz a kutyák nagyon is meg tudják különböztetni, hogy most játékból őv-znek, vagy "élesben". "

Ilyen nincs. Az őrző védőt a kutya nem veheti játéknak. Ezzel nem lehet játszadozni az iskolában. Vagy komolyan csináljuk vagy nem csináljuk.

Kivéve mikor egy nagyon fiatal kutyát tanítunk fogni.Azt is csak először játékosan és ha már tudja a kutya és folyamatosan fog akkor már komolyan.

2013. júl. 4. 13:10
 13/32 anonim ***** válasza:

De, igenis meg tudják különböztetni, nem légből kapott a dolog, hanem tény.

Rengeteg olyan IPO vizsgát lehet látni, ahol a kutya csak úgy van és látszólag csinálja, amit kell, de ha hozzáértő nézi, akkor máris kiderülnek a hibák, stb.

Ezzel én zárnám is a dolgot, patt vitához nincs se kedvem, se energiám.

2013. júl. 4. 13:35
 14/32 anonim ***** válasza:
A kutyaiskolák nagy részében csupán sport jellegű játékos őrző-védőzés van. Félig-meddig komoly őrző-védő képzés csak 1-2 iskolában van az országban, igazán komoly pedig csak a hatóságoknál.
2013. júl. 4. 15:40
 15/32 A kérdező kommentje:
es akkor milyen az a kutya ami jo gyorsasagban is es tomegben is?malinois-tul keves a tomege / kau-tul nagy a tomege
2013. júl. 4. 16:28
 16/32 anonim ***** válasza:
Hát talán egy robusztusabb németjuhász. 40-45kg között.
2013. júl. 4. 16:41
 17/32 anonim ***** válasza:

Doberman is elég gyors.

Egyébként a pásztorkutyák is gyorsak, ne tévesszen meg a nagy méretük. Én láttam már vizslát és malamutot, amit a komondor utolért.

2013. júl. 4. 16:42
 18/32 A kérdező kommentje:
gyorsak gyorsak de azert egy malinois akor is gyorsabb naluk es a lendulettel letudjak teriteni az aldozatot :) azt kifelejtettem hogy a kutya nekem sportra is kell es egy pasztorkutya nem olyan jatekos es frizbiben sem olyan jo mintt egy karcsu kutya. :) nemtudom nezitek-e a Nat Geo Wild-et de most van egy sorozat a neve Alfa Kutyak es ott is csak malinoisszal es nemetjuhasszal dolgoznak de foleg malival.
2013. júl. 4. 18:18
 19/32 anonim ***** válasza:
a hadseregben csak irántuk van kereslet, elfogó, tömegoszlató kutyáknál. keresőkutyának nagyon szeretik a vizslát, a labradort is. A mali tud olyan lendülettel menni, hogy borogat, és mivel kisebb a sulya, jobban is meg tudja tartani magát a karon.
2013. júl. 4. 18:25
 20/32 anonim ***** válasza:
Azért arra kíváncsi lennék, hogy miért kell Neked ilyen kutya sporton kívül... Sportra bármelyik zsákmányos fajta jó. Versenyre németjuhász vagy mali, a többi kb. esélytelen. De hogy ezen kívül...
2013. júl. 4. 21:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!