Orzo-vedesnel az ero vagy a gyorsasag szamit? (kau, kangal, kaj) - (malinois, nemetjuhasz. )
Nem azt mondtam, hogy a mali sz.ar, csak azt, hogy nekem testőr kutyának nem kellene, mert én úgy gondolom, hogy testőr kutyának az jó, amelyik alapból nagytestű és erős a fogása. Ezen vitatkozhatunk, ha szeretnél, de szerintem egy roti százszor alkalmasabb testőrnek, mint egy mali.
Egyébként meg a kérdező nem fejtette ki, hogy konkrétan mire gondol. Plusz a kutyák nagyon is meg tudják különböztetni, hogy most játékból őv-znek, vagy "élesben". Mert akár tetszik, akár nem, nem minden fajta és nem mindegy egyed képen arra, hogy élesben is megállja a helyét. Szóval nagyon nem mindegy, hogy milyen céllal állok neki őv-zni és ehhez milyen kutyát, fajtát választok. És mondom még egyszer: nincs bajom se a malival, se a német juhásszal ilyen téren, de nekem erre a célra nem kellene. Ha sport őv-t szeretnék, akkor talán.
A kaukázusit, KÁJ-t és társait pedig nem szokták őv-ztetni, felesleges, mert nem erre valók. Ők telep/házőrző kutyák, nem testőrnek valók (persze ettől függetlenül biztosan el tudnák látni ezt a feladatot is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!