Tudnatok olyan kutyakat mondani ami felelemerzetet kelt masokban? Ilyen orzo-vedore gondolok.
kanári szigeteki,
cane corso,
rottweiler,
ban dog (bár ez utóbbi nem elismert fajta)
dobermann,
amstaff,
argentin dog
Hagyjuk már, hogy az argentin dog nem alkalmas öv-re...
Láttam már olyan rotit, aki felé meglengették a botot, és behúzott farokkal, nem akart újra a karra menni. Ez erősen egyedfüggő.
Múltkor séta során egy cigó három méterre megállt tőlünk, pedig nem is felé mentünk. Látszott rajta, hogy be volt szarva, meg valamit akart. A dogonk szimatolgatott, le se tojta. Egyszercsak a cigó megkérdezte tőlem az időt. A kutyának sem kellett több. Egyből hörögve kitámadt rá, rászóltam, abbahagyta. Mikor továbbmentünk, azért még figyelte az illetőt. Azóta mindig előre köszön, ha összetalálkozunk.
Másik alkalommal egy ismerős kutyája miután mentek volna haza, a kutyusa visszaszaladt hozzánk. A gazdi mérgesen, nagy lobbal jött felénk (mert a kutyája kb a lábamnál volt), hogy megfogja a kutyust. Akkor lepődtem, mert a dogonk, durván megmorogta és állt a hátán a szőr. Pedig előtte birkózott a sráccal, csak szimplán az nem tetszett neki, ahogy közelített felénk.
Ha kint tombol a vihar és ha ugatni való van, ő akkor is a kapunál van, és hörögve ugat. Nem fél. Nem hinném, hogy lesz még egy ilyen kutyám.
Viszont boldog-boldogtalannak nem való ez fajta kutya. Könnyen el lehet rontani. Így is van egy rakás agyatlan barom, aki miatt már elég rossz híre van a fajtának... Na az ilyet fejen is lőném. Na meg hála a sok szaporítónak, sorozatban gyártják a süket, kb a napfényre is allergiás kölyköket...
http://www.youtube.com/watch?v=rOyqCA4qq6M
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!