Tudnatok olyan kutyakat mondani ami felelemerzetet kelt masokban? Ilyen orzo-vedore gondolok.
amerikai staffordsire terrier!!
a kedvenc kutyám, elég félelmetes is tud lenni a megjelenése
Pár éve egy nyugdíjas házban dolgoztam, egy főút melletti kis faluban. A főúton kidobtak egy kocsiból egy rotit, egy másik autó el is csaphatta, mert a munkahelyemre sérült bal hátsó lábbal tipegett be. Egy szó nélkül leült az ajtó elé. Adtunk neki enni, inni, de mivel az idősek féltek tőle, és bizonyos falubéli tisztviselők pampogtak, mert elment az iskolába és kergette a gyerekek labdáját (ujjal sem nyúlt hozzájuk!), láncra kellett kötnünk, az udvar közepén lévő pavilonhoz. Azonnal gazdikereső üzemmódra váltottunk persze. A kutyus a láncot is szó nélkül tűrte, teljes nyugalommal heverészett a pavilon mellett, csak akkor emelte fel a fejét, mikor az udvar hátsó részében lévő irodába jött valaki. Nem ugatott, nem morgott, de szemmel tartotta - azokat az embereket, akik nem a nyugdíjas házba jöttek, nem ott voltak. Valahogy tudta, hogy nem oda tartoztak. Kettő (!!!) napig volt ott velünk, a harmadik nap elvitték, egy idős néni házőrzője lett.
Egy eszméletlenül okos, bámulatos kislány volt, megszakadt szívem, hogy nem fogadhatom be (albérlet, kicsi lakás miatt), biztos vagyok benne, hogy kitűnő házőrzője és védelmezője a néninek, minden kvalitását megmutatta abban a két napban, és azt mondhatom, kifogástalan volt a lányka! Pedig, nem tudni, honnan jött, és annak ellenére, hogy a "gazdája" egy főút kellős közepén kihajította a kocsiból! Én emiatt szavazok a rottweilerre, ritka értelmes jószág, és ha a gazdi is az, akkor remek párost alkothatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!