Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kaptam egy amstaff (amerikai...

Kaptam egy amstaff (amerikai staffordshire terrier) kiskutyat, hatodik hetes . Nevelesi tanacsokat, tippeket szeretnek kerni. Lent fojtatom?

Figyelt kérdés

(pl:milyen kajat adhatok neki, tejbe grizet szoktam adni, rizset adhatok ? a kolyoktapot meg nem nagyon eszi, ilyen korba kezdhetem a tanitast? (alapdolgokra kondolok :ul, fekszik, marad, labhoz.

Koszi a valaszokat!

2013. jún. 29. 08:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%
miért adta oda 6 hetesen? Mennyire szokott például harapdálni? Volt már féreghajtva?
2013. jún. 29. 13:21
 12/21 anonim válasza:
96%

Tehát veszel, egy - elméletileg - fajtatiszta amstaffot, és:

- Miért nem vagy tisztában azzal, hogy attól hogy még a szülőkön nem jön ki betegség, a kölykön, vagy akár az unokáján kijöhet?

- Miért 6 hetesen hoztad haza, amit a törvény büntet?

- Miért nem fordul meg a fejedben, hogy attól, hogy még apu és anyu amstaffra hasonlít, (laikus szemel) az ő apjuk, vagy az ő nagyapjuk akár bernáthegyi is lehetett?

- Miért gondolod, hogy ha jó barától veszel kiskutyát, biztosan fajtatiszta kutyát kapsz?

- A szukának miért nem állították ki a törzskönyvét?

- Szűréseken, fajtaszemlén részt vettek-e a kutyák?

és ami a leginkább tanubizonyságot ad talán a hozzá nemértésedről...:

- Miért gondolod, hogy a friskies jó minőségű táp?? Azért mert reklámozzák a tévében?

2013. jún. 29. 13:28
 13/21 anonim ***** válasza:
96%

Miből gondolod,hogy az a környéken a legjobb szuka?Hogyan tudod megállapítani a 0 hozzáértéseddel?Simán lehet olyan hibája,ami miatt azonnal kizárnák a tenyésztésből,ha törzskönyve lenne is.

A szaporító barátod elmondása édeskevés.

A másik:ha nincs a szukának törzskönyve,akkor honnan tudja a szaporító,hogy annak a bizonyos állítólagos díjnyertes kannak nem rokona-e?

A kan papírjait láttad?Milyen díjakat nyert és hol?Biztos,hogy a mutogatott tk valóban az övé?Ugyanis staffoknak törzskönyvet 5-10 ezerért lehet vásárolni.És aranykoszorús mestertenyésztőt is ismerek(másik fajtában)aki halott kutya papírjaival állítja ki az utcán talált szukáját.

2013. jún. 29. 13:53
 14/21 anonim ***** válasza:
96%

Komolyan tejbe grízt adsz annak a szerencsétlennek? Mondjuk a Friskiestől nem sokkal rosszabb :D

Talán utána kéne olvasni a dolgoknak mielőtt magadhoz veszel egy kutyát.. Ahogy már előttem is leírták, nem fajtatiszta a kutyád, legjobb esetben is csak fajtajellegű keverék. Aztán reménykedjél hogy tudsz majd vele menőzni, ha megnő. A tanítását elkezdheted, legalább neveletlen ne legyen. Csak játékosan, sok pihenővel és rövid ideig. Táplálásnál törekedj a tényleg minőségi kajára, Brit, Brit Care, Taste of Wild stb.

2013. jún. 29. 14:36
 15/21 A kérdező kommentje:
ki mondta ,hogy tapasztalt vagyok ?epp azert raktam fel a kerdeseket , hogy akosodjak
2013. jún. 29. 18:29
 16/21 anonim ***** válasza:
90%
Talán ezt a kölyök megvásárlása előtt kellett volna ?
2013. jún. 29. 19:59
 17/21 anonim ***** válasza:
91%

Ha mondjuk telefont vagy tévét vettél volna,biztosan tájékozódsz előtte.Kutyánál még fontosabb lett volna.

Na mindegy,most már megvan a kicsi.

Mivel 6 hetesen hoztad el,így kimarad a szocializáció talán legfontosabb szakasza.

Ha megvan minden oltása,kezdd el hordani kutyaoviba.Ez nagyon fontos.Őket ajánlom:

[link]

Mindenben segíteni fognak,nagyon értenek ehhez a fajtához(is).Képzeld azt el,hogy felnőtt,viadaloztatott kutyákat is képesek rendbehozni.

2013. jún. 29. 20:54
 18/21 anonim ***** válasza:

Ebnevelde rovatukban van a kölykök tanításáról is szó,de ez nagyon nem elég!

Oda kéne menni majd a kicsivel személyesen.Játszhat más kutyákkal és játékos formában tanítják.

2013. jún. 29. 20:56
 19/21 anonim ***** válasza:
95%
hogy lehet ennyi eszed hogy elhozol 6hetes kutyát?nekem is van de én 12hetesen hoztam el.szerinted ez fajtatiszta?tuti hogy nem,eleve hogy az anyja nem törzskönyves akkor ö már nem fajtatiszta,a törzskönyv olyan mint egy személyi igazolvány.kétlem hogy az apa dijnyertes lenne mert akkor nem ilyen szukával lett volna fedeztetve.
2013. jún. 29. 22:16
 20/21 anonim ***** válasza:
91%

Azt már megértette a kérdező(remélhetőleg),hogy átverte a szaporító haverja.

Az sem derült még ki,hogy az állítólagos díjnyertes kan hol és milyen díjakat nyert.

A kérdező biztos tanult az esetből.

2013. jún. 29. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!