Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tul elfogult vagyok a kutyamma...

Tul elfogult vagyok a kutyammal, vagy mas is felrugna az ilyen embereket?

Figyelt kérdés

Van egy keverek kutyusom, de nagyon-nagyon sokan mondjak, hogy gyonyoru es kulonleges szoval nem csak en tartom annak. Sokan megnezik, jonnek oda megsimogatni stb..

Ma ahogy kint setaltunk jottek a romak a nagy pitbulljukkal. Mondja a srac a kutyanak, hogy 'old meg azt a ronda dogot' es ugy csinalt, mint aki leveszi a porazt a kutyarol. Bevallom egy kicsit megijedtem, de nem vette le. Sok ember volt ott, de azt a kutyat nem lehetett volna leallitani. Morgott, csaholt..... Es engem ez annyira felidegesitett, hogy siman odamentem volna es felrugtam volna oket, de aztan halistennek meg birtam allni, hogy szo nelkul elmenjek. Viszont ha megyek az utcan es megdicserik az rettento jol esik, de ha valaki beszol, hogy de ronda ( ezen kivul meg nem nagyon volt ilyen) akkor nekimennek. Tudom, hogy ez mar tulzas, de nekem ez a kutya olyan, mint a gyerekem. Ha valakitol velemenyt kerek a kutyamrol es elmondja, hogy hat ne haragudj nekem nem tetszik akkor semmi gond, hisz nem lehet mindenki szerint szep, de ha valaki ilyen bunko modon beszol...

Mas is igy van ezzel, vagy en vagyok tul elfogult.

Es annyi, hogy ha maskor ilyen van es esetleg odaengedi az illeto a kutyajat akkor mit kene csinalnom?

elore is koszonom!

15/L

2013. jún. 28. 18:38
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Persze, en tudom, hogy nem a kutya tehet rola. Sajnalom is az ilyen kutyakat...de megis csak a sajatomar fogom vedeni. A rendorseg csak akkor foglalkozna vele ha tobbszor megtortenik. En meg arra soha tobbet nem megyek..
2013. jún. 28. 21:00
 12/22 anonim ***** válasza:
Az hogy így érzel a kutyád iránt azt jelenti, hogy kötődsz hozzá. És ez így természetes. Én nagyon jámbor ember vagyok, de a keverék pumimért ölni tudnék. Hála istennek felém nincsenek primitív cigányok staffokkal, de mentettem már kutyákat pirézektől és tudom, hogy mennyire méltatlanok a gazda névre. Mifelénk egy mocsok argentin dog szaporító él négy kutyájával, akik a nyakán maradtak. Az egyik karácsony előtt az egyik széttépett egy tacskót séta közben. A gazda póráz nélkül sétáltatta a dögeit akik nem behívhatóak. Beszereztem én is egy paprika szprét, nem akarok sem embernek, sem állatnak ártani, de a kutyámat és magamat meg fogom védeni ha kell a baromagyú gazdák kutyáival szemben. Azért mert szeretem és felelősséggel tartozom érte. Amúgy a staffok és pitbullok nagyok kedves lelkű kutyák, alapjáraton ne rettenj meg ha ilyennel találkozol. De ha cigánnyal látod, akkor menekülj, mert ezer százalék, hogy harcolásra szaporítják és idomítják őket és gátlás nélkül ráuszítják bárhol és bármilyen kutyára. Amúgy, ha ismered őket, akkor a jegyzőnél tehetsz panaszt, ha szájkosár nélkül sétáltatják közterületen.Neki kötelessége intézkedni. Ha pedig a tartásukkal kapcsolatos negatív észrevételed van, akkor rendőrségi feljelentés és vedd fel a kapcsolatot a Tetovált Állatmentőkkel, majd ők elmagyarázzák a cigányoknak hogy hol lakik a kutyák úristene.
2013. jún. 28. 21:37
 13/22 A kérdező kommentje:
Koszonom! Nem ismerem oket...nem is talalnam meg okat szerintem. A szajkosar pedig nem kotelezo setanal, ugy tudom.
2013. jún. 28. 22:12
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
A póráz és szájkosár közterületen kötelező. A póráz minden ebnél, a szájkosár csak bizonyos súly és fajta felett. Természetesen egy palota pincsire nem tudunk szájkosarat adni, de a póráz nekik is kötelező. Ha bármilyen okból az utcára viszed, városban vagy falun, a szájkosár kötelező. Az már más kérdés, hogy mindenki lecarja. Egyébként amit az előbb írtam a tacskóról, annak éppen egy veled egyidős lány volt a gazdája, a szeme előtt történt a dolog. Azóta is lelkibeteg a "kislány". Neki is az élete volt a kutya és már nyolc éve pátyolgatta. Az ellenségemnek sem kívánom, hogy azt élje át, amit ő. Nem is lett volna semmi baj, ha az argentínos gazda szájkosarat adott volna a kutyákra. Vagyis itt sem a kutya volt a hibás. Kedves kutyás társam, kívánok neked nagyon sok boldog évet a menhelyi és keverék kutyusod mellett! Éljenek a keverékek és a gazdák, akik megmentik őket! Sok-sok ilyen érzelmű kutyást kívánok ebben a világban, mint amilyen te vagy.
2013. jún. 28. 22:47
 15/22 Szilvi & Argos ***** válasza:

NEM KÖTELEZŐ a szájkosár!!!!!!

[link]

"Szájkosarat használni a (2) bekezdésben foglaltak végrehajtása érdekében - ha törvény, kormányrendelet vagy miniszteri rendelet a szájkosár használatát nem írja elő - kizárólag az egyed jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell."

Egyébként kérdező, tök jogos, hogy véded a saját érdeketeket, biztonságotokat! Ennek így is kell lennie, ez bizonyítja, hogy szereted a kutyádat és gondját is viseled :)

Az ilyen szitukból jobb mielőbb eltűnni, nehogy tettlegességig fajuljon a dolog :(

De borzalmas, hogy az emberi lények mire képesek egy szerencsétlen állattal szemben...ezt egy fórumon ma olvastam...a kutyát frissen műtötték asszem gerinc vagy láb problémával, és az eset előtt aznap vették ki belőle a varratokat...fiatal szuka ordas német juhász kutya...

"Olyan dolog történt velem és Shadowkával ma este amit álmomban sem gondoltam volna!!!!

Hazafele mentünk a Tesco /Rókusi/ üvegvisszaváltó oldalán. Shadow pórázon, éppen pisilt én meg figyeltem a kutyát .

Nem hallottam semmit, és egyszer csak azt látom, hogy hogy egy nagydarab férfi a kutya mögött termett, és egy hatalmasat belerúgott valahova a hátulsó láb és a gerinc vonalába. Kutya vonyít, a magas ember meg azzal a lendülettel fut tovább.

Én olyan kétségbeesett káromkodásba kezdtem és fogtam az akkor már támadva acsarkodó kutyát hogy már fogalmam sincs miket mondtam.

Az ember elfutott és eltűnt.

Én meg teljesen kikészültem, mert nem értem hogy történhet ez meg!

Ha ezt más meséli ,talán csak a felét hiszem el.

A lényeg, sajnos már milyen is megtörténhet , és ez nem jó....

Én megmondom őszintén, sokkal jobban ki tudok akadni, ha gyerekeket bántalmaznak. Ez az ember, képes lenne egy gyereket, sőt felnőtt embert is bántalmazni, aki képes állatot bántani ok nélkül az nagyon beteg...........

De most ezt annyira, igazságtalannak tartottam, hogy az már fáj..........

Az biztos, egy darabig meg fogom nézni mi történik a hátam mögött, és a kutyába is maradandó emlékek lesznek sokáig!

Ennyit akartam megosztani veletek."

El sem merem hinni :(

Ezt pedig a szájkosár nélküli, neveletlen argentin dogos esethez:

http://www.youtube.com/watch?v=qnzWgbdqerI

2013. jún. 28. 23:07
 16/22 anonim ***** válasza:
Köszi,sokkolt a filmed. Én vagyok aki megírta az argentin dogos esetet. Tudom, hogy miről híres a fajta, eredetileg pumavadászatra lettek kitenyésztve. Ezért nem értem, hogy mit keres tömegével a városi lakótelepeken. De tényleg köszönöm, mert ezek után már egy tőrt is beszerzek és ha olyan helyzetbe keveredik a kutyám, mint a kis vörös a képen, akkor szíven fogom sz..ni minden gátlás nélkül a dogot, de ha reklamál, akkor a gazdáját is. Éppen ez történt a tacskóval is, a dog gazdája nem tudta leszedni a tacskóról a kutyáját, sőt még ő kérte meg a tacskós kislányt hogy fogja meg curva dogot, mert ő nem tudja. A filmen látott kutya is megmenekült volna, ha a dogon van szájkosár. Sajnálom,de én örök kutyás vagyok, vallom hogy soha nem a kutya a hibás, hanem a gazda. Amúgy örömmel mondhatom, hogy a lakótelepi kutyások összefogásának hála, mi elüldöztük a dogos sz..házit a telepről. A kutyáit nagyon sajnáljuk, de a gazdát kikészítettük. El sem meri hagyni sem kutyával, sem egyedül a negyedik emeletet. Nyugodjon békében a tacskó, mi mindent megtettünk az emlékéért.
2013. jún. 28. 23:53
 17/22 anonim ***** válasza:

Ránk az önkormányzati rendelet vonatkozik. Próbálj meg egy közterületi felügyelővel szembeszállni a miniszteri rendeletre hivatkozva. Az önkormányzatok pedig elébe mennek a bajnak, úgyhogy mindenhol rendeletet alkottak a szájkosár viselésére. Csak úgy megelőzésképpen. Úgy Abszurdisztánban. :)

Tudod, amúgy én szinte minden nap rácsodálkozom arra, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy egy farkassal és két tigrissel oszthatom meg az ágyamat, asztalomat, ételemet és életemet. Minden nap rádöbbenek, hogy mekkora megtiszteltetésben van részem. És itt nincs isten: csak én vagyok, meg az állatok.Illetve van isten: mi vagyunk azok, együtt.

2013. jún. 29. 00:30
 18/22 anonim ***** válasza:

(2) Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen.

Mindent vagy semmit idézzünk, jó?

2013. jún. 29. 00:48
 19/22 anonim ***** válasza:

Nem vagy elfogult. Éltem olyan helyen ahol sok volt a "roma", nem volt túl megnyugtató. Főleg, hogy sokan közülük direkt próbálnak ráijeszteni az emberekre. Olyan is volt, hogy elémköptek, ahogy elhaladtunk egymás mellett a járdán. Az ő szintjükön ez a szórakozás.

Én úgy kezeltem, hogy hidegvér, és mintha ott sem lennének. Figyeltem rá, hogy semmiféle reakciót ne váltson ki belőlem, bármit csinálnak, mert amúgy arra utaznak.

Így nézve pedig, ha nem félsz tőlük, elég szánalmasak, és negatív értelemben véve "viccesek" tudnak lenni.

Maradj nyugodt -> a kutyádnak is ez a legjobb.

2013. jún. 29. 01:55
 20/22 anonim ***** válasza:
+ feltétlen tervezd meg az útvonalat, amerre sétálni fogsz. Felénk is vannak környékek, ahová nem megyek be kutyával sem, kutya nélkül meg pláne. Jó lenne, ha lenne olyan ismerős, másik kutyás, akikkel együtt tudnál egy - egy nagyobb sétát tenni, egy kistestű kutya és egy 15 éves lány egyedül préda lehet a szemükben. Legyél óvatos.
2013. jún. 29. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!