Kutya kiképzőbe akarok a kutyámmal járni, de a tesóm azt mondja időpocsékolás de én akkor is akarok. Mit tegyek?
Hát ne érdekeljen tesód véleménye.Gondolom nem ő fizetné,tehát ha a szüleid kifizetik és támogatnak,akkor csináld.
A tesód meg elég h*lye ha szerinte ciki,hogy a kutyáddal szeretnél lennél.Felnőtt létemre én is jártam kutyaiskolába és nagyon élveztük.
Az a módszer,amit tesód írt,nem épp a legjobb.
A kutya a TE kutyád,neked is meg kell tanulnod vele bánni.
Elkérnek egy raklap pénzt a bentlakásos suliban,majd hazaszállítják a kutyát,de mivel TI nem fejlődtetek így ugyanoda lyukadtok ki.A kutya nem érti,hogy ti mit akartok,mert más tanította meg neki...
A te elképzelésed nagyon jó.EGYÜTT a legjobb.
A nevével ellentétben a kutyaiskola elsősorban a gazdinak van és csak másodsorban a kutyának...
Ott azt mutatják meg, mit kell minden nap gyakorolni otthon a kutyáddal és tanácsokat, tippeket kapnak a gazdik. Ki ne hagyd, nagyon hasznos, ahogy írták: szocializálódik a kutya más kutyákhoz és emberekhez ill a kötődés köztetek erősebb lesz!Mielőtt elmész, már érdemes olvasni a kutya igényeiről, szükségleteiről és magatartásáról is, pl Jan-Fennel-Kutyapszichologia
vagy Hogyan legyek falkavezér? haziallat.hu-n
Haha... Egyszer megkért egy utcabeli idős pár, hogy csináljak valamit a labrador kölykükkel, mert 4 hónapos létére még az alap parancsokat sem ismeri. 4-5 alkalom alatt behoztuk a lemaradást, a kutya okos, engedelmes lett - de csak nekem. A nénire-bácsira továbbra se bagózott rá. Még pár alkalmat rá kellett szánnom, hogy őket is megtanítsam kutyául.
Járj el kutyasuliba a kutyáddal, élvezd ki minden pillanatát, szedj össze minden létező kis tudásmorzsát, tanítsd meg egy csomó király trükkre, alakíts ki minél jobb kapcsolatot a kutyával. És tegyél magasról mindenkire, akinek nem tetszik.
Szerintem inkább tesód kicsinyessége a ciki.
Egyet értek az előttem válaszolókkal. Az a legjobb, ha együtt tanultok. Egy kutyaiskola remek alkalom a kutyával való kapcsolat elmélyülésében és nem utolsó sorban általában remek társaság gyűlik össze a kutyaiskolában.
Mindketten nagyon sokat tanulhattok egymástól.
Nyugodtan jelentkezz egy kutyasuliba.
Milyen fajta kutyus és mennyi idős?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!