Mit tegyek hogy a kutyám ne habzsolja az eledelét?
csak a nyugodt kutya kapjon enni, lehetőleg előtte fáraszd le . kis adagokban add neki a kaját, vagy etesd kézből,de figyelj hogy nyugodt legyél,te is és a kutya is . a habzsolás egy stresszes helyzet miatt kialakult beidegződés. valószínűleg sem az etetési idő sem a helyszín, sem a külső körülmények nem nyújtanak biztonságot a kutyának.
változtass időpontot, változtass etetési helyszínt,és változtass a külső zavaró körülményeken is pl: te magad ideges vagy , az már zavaró körülmény, nem biztonságos a kutya számára az etetés környéke pl: folyosó, ,a lakás egy központi mozgalmas része, túl szűk,túl tág hely, az udvaron van más kutya is, vagy a kajás-tál mindíg elöl van, esetleg a kutyát más is zavarja ,stb .
Miért baj, ha zabálja? :D
Sztem ez ösztönös viselkedés, nem kell érte aggódni. Az én kutyám is habzsolva eszik néha, rácsodálkoztam először.
Olvastam erről egy cikket, ha gondolod keresgélj neten erről. Nem akarok hülyeséget írni, de nagyjából arról volt benne szó, a kutyák, farkasok emésztőrendszerre annyiban más, hogy náluk az emésztés nem a szájban kezdődik, hanem a gyomorban.
A farkasok, ha elejtenek egy prédát, gyorsan "habzsolnak" nekik ez a túlélés. Gyakran csak kitépik a cafatokat, és egyben lenyelik, ami nem gond, mert a gyomruk erősebb, és erre van ráállva természetszerűleg.
Úgyhogy szerintem ne tégy semmit, mert ez nem gond, max neked furcsa.
Etetés előtt nálunk feladatot kap a kutya pl, le kell ülnie. Néha hamarabb adom neki oda, néha várakoztatom. Van, hogy elrejtem a kajáját a párnája alá, vagy valami trükkös helyre teszem, hogy megdolgozzon érte. :D
Ha megdolgozott érte, tőlem úgy eszik, ahogy neki tetszik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!