Hogyan tudnám megtanítani a kutyámnak a Támadj vezényszót?
Vidd le a suliba majd ott a segédek megtanítják neki, csak előbb az engedelmességi gyakorlatokat végezd el vele.
A Támadj vezényszót pedig jobb ha másra cseréled, mert ez uszító szó. Van helyette sok más szó amit a kutyádnak mondhatsz támadás esetére.
támadj vezényszóra mit csináljon ?? leüljön, lefeküdjön, guruljon, vagy a szó értelmezése alapján megtámadjon téged???
esetleg mást ?? parancsszóra ??? rámutatásra?? és ha többen is vannak akkor kire??? személyvédelem, és a kutyát másra való ráuszítása nem ugyanaz !!! az egyik engedélyezett a másik pedig bűncselekmény:)
még akkor is ,ha téged fenyegetnek :)
az örző -védő kiképzés lényege a kutyában lévő ősi ösztönök finomítása, és a megfelelő viselkedés kialakítása veszélyes helyzetekben :)
amit te szeretnél ,az nem ez !!! a kutyát ember, vagy más állat ellen PARANCSSZÓRA TÁMADÁSRA BÍRNI BŰNCSELEKMÉNY !!
Egyszer láttam a Marimar- ban, hogy beszélt a kutya. Összetett mondatokban. Szóval, ha csak pár szót akarsz megtanítani vele, szerintem nem lesz nehéz dolgod. Pl.: ül, eszik, támad, stb,
Ha ennél több a cél, akkor keresd meg Bolhás gazdáját és kérdezd meg tőle, hogy csinálta.
Én mondjuk rövideb szavakkal kezdeném( főnév, melléknév ige, stb), aztán haladnék a hosszabb szavak irányába. Utána mehet a ragozás, és ezek rövidebb mondatokba foglalása.
Aztán még ott van a csodálatos kutyadoki is. Ő is hallott már beszélő kutyákról. Írhatsz neki is.
Jut eszembe, említetted, hogy angol a kutya. Talán érdemes lenne megkérdezni tőle az anyanyelvén! Lehet, hogy már perfect englisből.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!