Hogyan büntessem meg ezért?
Falkavezérséghez szükséges dolgok betartva!
Ha a kutyám el van engedve akkor elmegy más kutyák után (pl ha az egyik "kutya haverja" és a gazdija elindul haza) vagy ha macskát lát stb...ilyenkor le sem sz*rja, hogy én vagy akárki más hívja csak megy a feje után. Ha nagy nehezen összeszedem ilyen eseteknél hogyan büntessem, hogy tudja, hogy azért kapja, mert elszökött és nem jött vissza hívásra?
másik gond, hogy ha lenn valami csontot talál vagy döglött állatot akkor ha odamegyek vicsorog, morog és odakap. Persze nem ijedek meg tőle, hanem határozottan lépek fel ellene, mégis mindig ez a reakciója. És ha el is megy viszi a cuccot a szájába és menekül előlem, mert tudja, hogy el akarom venni. Jó lenne ha ezt a 2 gondot meg tudnám oldani, mert eléggé veszélyes. Pl elüti az autó, vagy megmérgezett csontot eszik.
Itthon és egyéb helyzetekben semmi gond vele. 9 hónapos szuka.
meg fiatal,feszegeti a hatarokat
probald tobbszor magadhoz hivni es ujra elengedni,hogy ne szokja meg hogy ha hivod akkor mentek haza
a kajaval pedig nem kene morogjon,szerintem meg gyakoroljatok a falkavezerseges dolgokat...nem lenne szabad hogy elszaladjon eloled ha te vagy a fonok,nem moroghat meg es nem sz*rhatja le amit parancsolsz neki
elso vagyok
kezd el tanitani neki hogy szepen lab mellett menjen,amikor kimentek es elindul egy iranyba fordulj meg es menj a masik iranyba.Ha leeloz fordulsz es ha kell akkor rantod magad utan
nem szabad hogy fontosabb legyenek a kutyak mint te,neki te parancsolsz,te mondod meg hogy merre mentek setalni,mit jatszodtok es mit csinaltok nem pedig forditva
ezt a fordulasos modszert ne a kutyak tarsasagaban csinald,hanem az udvaron vagy az utcan
milyen fajta kutya?
Panelben vagy kertes hazban laktok?
csinald azt hogy a panelben is rateszed a porazt es hagyd ugy 5percig azutan vedd le rola
es mielott elmentek setalni vard meg mig lenyugszik,ne vidd ugy ki az ajton hogy izgatott
es csak ajanlani tudom hogy tanitsd meg lab mellett setalni!!az nagyon-nagyon sokat segitene ;-)
es mielott haza mentek(ha pl parkban vagytok) tedd ra a porazt es ulj le a fube(a kutya a porazon) es vard meg mig leul vagy lefekszik melled,lasd rajta hogy nyugodt es azutan induljatok haza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!