Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiallitok, ti hogy vagytok ezzel?

Kiallitok, ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
Labrador retriver kanom van, es rajottem hogy a kiallitasoknak semmi ertelme. Olyan a kutya, hogy külföldröl keresik fedezesre, tenyleg gyönyörü. Es itthon olyanok verik meg vagy akar külföldön, hogy vagy azert mert olyan aki felvezeti, vagy azert mert a biro egyaltalan nem ert hozza. Most nem ezen akarok lovagolni hogy jo a kutya, meg hogy mutassak fenykepet, ezeken mar tulvagyunk, tenyleg jo. Csak az erdekelne, hogy aki ugyan ilyen helyzetben van, hogy bizonyitottan jobb kutyaval allandoan veszit, hogy birkozik meg vele? Mi igy az ertelme a kiallitasoknak? Ja, es sokszor latvanyos kizaro hibaval rendelkeznek.
2013. jún. 25. 15:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam a világkiállitáson és tényleg lettek érdekes eredmények bőven. Sajnos ez van manapság, evvel tényleg sok ember kedvét elvehetik, ami azért nem feltétlen jó, még ha a külföldieknek is akarnak kedvezni. Arról ne is beszéljünk, hogy sokan ezen az oldalon is mondják, hogy kiállitásra muszáj járni egy jó tenyésztőnek, hogy egy biró, aki szakértő elbirálja a kutyát... Hát azért, szerintem ilyet is csak azok mondanak akiknek fingjuk sincs a dolgokról... Rengeteg esetben nyer az, akinek jók a puszipajtásai, arról ne is beszéljek, mikor a nagy szakértő biró úgy hozza ki győztesnek a kutyákat, hogy kinek tapsolnak a ring széléről legjobban stb.. És ezeket nem irigységből mondom, én nem is voltam nevezve, még kutyám sincs, és még is többet látok, mint egy biró? Hogy lehet az, hogy 3 alom testvér közül a legcsúnyább nyer? Érdekes dolgok ezek.:D

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, én lehet, hogy pont ezért leszek szar tenyésztő, de nekem még pofám sem lenne úgy nyerni, hogy mögöttem sokkal szebb kutyák vannak, mint a sajátom, egyesek meg milyen nagy büszkén mutogatják..:S Nem a kiállitások miatt fogom ezt csinálni, hanem a kutyák miatt, akik családi környezetben nőnek fel és mindent megkapnak maximálisan.

Sokszor az is felháboritó nekem, mikor a magát tenyésztőnek valló személy a kiöregedett kutyáinak kóúj otthont keres. Hát hol lenne már szivem megvállni attól a kutyától, aki már legalább 1 alomnyi gyönyörű kiskutyát világra hozott meg felnevelt nekem, rengeteg élményünk van, velem van kiskora óta, és csak azért adjam utolsó gyönyörű éveire másnak, hogy nekem legyen kapacitásom új fiatalokat hozni?? Ha ezek az árai annak, hogy elismert tenyésztő legyek, akkor inkább le is mondok róla azonnal, mert ennek én nem akarok a részese lenni....

Bocsi, kicsit belemerültem a témába..:)

2013. jún. 25. 21:41
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, remélem, hogy nem bántottam meg senkit a fentiekkel, meg az előzőekkel sem amiket irtam, ez csak az én személyes véleményem, biztosan van, aki másképp látja a dolgokat, másképp csinálja és én azt is elfogadom, de nem feltétlen értek vele egyet, de persze nem vagyunk egyformák. :)
2013. jún. 25. 21:47
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
az a baj ezekkel a kiállitási mutyizásokkal, hogy a laikus, aki kiskutyát szeretne, sokszor ugy gondolja, hogy attól veszek, mert az nyert, biztosan nekem lesz a legszebb kiskutyám. Vannak kiállitás függők is. Én csak addig megyek, amig a szükséges cimeket megszerezzük, pl. fiatal championra már nem is pályázok, az fekete szukával szinte lehetetlen. vagy el kell menned vagy 30 kiállitásra, mire nagynehezen összeguberálod. Nem ér annyit az egész. De a legcsúnyább az amikor munka osztályban megveretnek egy olyan kutyával, amelyiknek köztudottan vett a munkavizsgája, és még arra sem képesek, hogy legalább futni megtanitsák. Nem a régi már ez a kiállitásosdi. Ugyanugy politika. Kevés az a biró, akit a kutya érdekel, és nem az, hogy ki fogja a póráz végét.
2013. jún. 25. 21:59
 14/17 A kérdező kommentje:
Mindenkivel maximalisan egyetertek...utolso, fekete nemetjuhaszod van?
2013. jún. 26. 10:59
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem:)
2013. jún. 26. 14:07
 16/17 A kérdező kommentje:
Hat akkor mi? :D Vagy titok?
2013. jún. 26. 19:39
 17/17 anonim ***** válasza:
nem, dobermann.
2013. jún. 26. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!