Kiallitok, ti hogy vagytok ezzel?
Én is voltam a világkiállitáson és tényleg lettek érdekes eredmények bőven. Sajnos ez van manapság, evvel tényleg sok ember kedvét elvehetik, ami azért nem feltétlen jó, még ha a külföldieknek is akarnak kedvezni. Arról ne is beszéljünk, hogy sokan ezen az oldalon is mondják, hogy kiállitásra muszáj járni egy jó tenyésztőnek, hogy egy biró, aki szakértő elbirálja a kutyát... Hát azért, szerintem ilyet is csak azok mondanak akiknek fingjuk sincs a dolgokról... Rengeteg esetben nyer az, akinek jók a puszipajtásai, arról ne is beszéljek, mikor a nagy szakértő biró úgy hozza ki győztesnek a kutyákat, hogy kinek tapsolnak a ring széléről legjobban stb.. És ezeket nem irigységből mondom, én nem is voltam nevezve, még kutyám sincs, és még is többet látok, mint egy biró? Hogy lehet az, hogy 3 alom testvér közül a legcsúnyább nyer? Érdekes dolgok ezek.:D
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, én lehet, hogy pont ezért leszek szar tenyésztő, de nekem még pofám sem lenne úgy nyerni, hogy mögöttem sokkal szebb kutyák vannak, mint a sajátom, egyesek meg milyen nagy büszkén mutogatják..:S Nem a kiállitások miatt fogom ezt csinálni, hanem a kutyák miatt, akik családi környezetben nőnek fel és mindent megkapnak maximálisan.
Sokszor az is felháboritó nekem, mikor a magát tenyésztőnek valló személy a kiöregedett kutyáinak kóúj otthont keres. Hát hol lenne már szivem megvállni attól a kutyától, aki már legalább 1 alomnyi gyönyörű kiskutyát világra hozott meg felnevelt nekem, rengeteg élményünk van, velem van kiskora óta, és csak azért adjam utolsó gyönyörű éveire másnak, hogy nekem legyen kapacitásom új fiatalokat hozni?? Ha ezek az árai annak, hogy elismert tenyésztő legyek, akkor inkább le is mondok róla azonnal, mert ennek én nem akarok a részese lenni....
Bocsi, kicsit belemerültem a témába..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!