Kíváncsi vagyok. Kiállítók?
Ez már a 3. ilyen kérdésed és a válaszok szerintem most is ugyanazok lesznek :D
2013. ápr. 20. 08:29
2/11 A kérdező kommentje:
Tudom, de eddig csak negatívumokat kaptam h tüzelő szukát TILOS vinni a kiállításra. Tudom és tudomásul vettem. Nem is szeretnék tüzelő szukával menni. Csak kíváncsi vagyok, hogy aki elvitte, hogy mit mondott neki a bíró és hogy milyen eredményt kapott vagy kizárták-e légyszi ne oktassatok, hanem történeteket írjatok. Fajtát is írjatok és kort légyszi.
Még ha volt is ilyen, az nem fog vele dicsekedni, mert tudja, hogy értelmes ember nem csinál ilyet.
2013. ápr. 20. 09:11
4/11 A kérdező kommentje:
Jó. Én nem fogom leszidni azt aki tüzelő kutyát visz a kiállításra. Ha nem meri vállalni akkor írjon privibe és a tárgy legyen a kiállítás.
Kutya kiállításról nem tudok. Én macskákat tenyésztettem, egy eset volt amikor valaki a tüzelő macskájával jelent meg, az orvosi vizsgálaton sem jutott át. A doki azonnal elkűldte, a kiállítás területére nem jutott. A gazdi iszonyatosan fel volt háborodva, mondván 200 km utazott. Szerintem felelős gazda ilyet nem tesz. Eltudod képzelni hogy reagálnak ebben a szituban a kanok?
2013. ápr. 20. 10:51
Ha nem veszi észre senki, akkor nem zárják ki a szukát, és bármilyen eredményt elérhet - ilyen egyszerű. Megfelelő mennyiségű kanriasztó spray-el pedig nem zavarja a többi kutyát sem. Ha nagyon vérzik, és világos szőrű kutyáról van szó, akkor gondolom törölgetni is kell.
Én mondjuk nem csinálnám, épp eléggé parázok a ringbe lépés előtt, nem hiányzik a plusz nyomás. Bár azt is megértem, ha valaki, miután kifizetett egy csomó pénzt nevezésre meg minden, egy váratlan tüzelés miatt nem akar nem megjelenni. Bár úgy tudom, hogy elvileg, ha az ember jelzi a problémát a szervezők felé, akkor az esemény végén külön megnézik a szukát, de nem igazán tudom elképzelni, hogy akkor hogy is nézne ki a BIS például...
2013. ápr. 20. 10:54
Én még olyanról nem hallottam, hogy valaki nem hozta volna el a kutyáját kiállításra, mert tüzelt, pedig elég sok kiállítót ismerek és magam is kiállítok(noha velem még pont nem fordult ilyen elő). De végülis érthető, kifizet az ember több 10 ezer forintot egy kiállításra, amiatt ezt biztosan nem fogja veszni hagyni, mert betüzelt a szuka. A bírók egy szót sem szólnak emiatt, nem zárják ki vagy hasonlók.
Egyik CACIB-on a második fajtacsoportot egy olyan dobermann nyerte, amelyik szemlátomást tüzelt, de ez nem zavarta a bírót.
2013. ápr. 20. 11:59
Egy tulajdonos általában ki tudja számítani,mikor várható a kutyája tüzelése,és akkorra nem nevezi.
2013. ápr. 20. 14:31
Kivéve, ha mégse akkor tüzel, amikorra a tulajdonos kiszámítja. Mondjuk később, sokkal később. Vagy vannak olyan szukák, akik időnként egy 3. tüzelést is beiktatnak, nem tudni, mikor.
2013. ápr. 20. 14:35
Benne van a szabályzatban, hogy nem bírálható az ilyen kutya, szóval eléggé hihetetlen amit itt egyesek állítanak! A "kifizet több tízezret" is enyhe túlzás. Kevés kiállítás van, amire több tízezer lenne a nevezési díj. Esetleg egy kétnapos CACIB már meghaladja a tízezret, de ez benne van a pakliban.
2013. ápr. 20. 15:58
Kapcsolódó kérdések: