Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiallitok, ti hogy vagytok ezzel?

Kiallitok, ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
Labrador retriver kanom van, es rajottem hogy a kiallitasoknak semmi ertelme. Olyan a kutya, hogy külföldröl keresik fedezesre, tenyleg gyönyörü. Es itthon olyanok verik meg vagy akar külföldön, hogy vagy azert mert olyan aki felvezeti, vagy azert mert a biro egyaltalan nem ert hozza. Most nem ezen akarok lovagolni hogy jo a kutya, meg hogy mutassak fenykepet, ezeken mar tulvagyunk, tenyleg jo. Csak az erdekelne, hogy aki ugyan ilyen helyzetben van, hogy bizonyitottan jobb kutyaval allandoan veszit, hogy birkozik meg vele? Mi igy az ertelme a kiallitasoknak? Ja, es sokszor latvanyos kizaro hibaval rendelkeznek.
2013. jún. 25. 15:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Olyan kutya nincs, amelyik mindenhol, mindig győzne. A bírók mindegyike más szemmel nézi a felvezetett kutyákat. A sztenderd ebben igen tág teret hagy. Ha jó a kutyád, amúgy is csak arra kell a kiállítás, hogy meg tudd mutatni . Akinek tetszik, megfelel mindenben, az úgysem a helyezése után fogja választani partnernek.
2013. jún. 25. 15:55
 2/17 anonim ***** válasza:

Bennem még csak felmerült a dolog, h majd... egyszer.. ha adottak lesznek a körülmények a tenyésztésre, akkor belevágnék. De ezek miatt nekem már most elmegy az egésztől a kedvem. Szfvári CACIB-on találkoztunk a kutyusom tenyésztőjével, a világkiállításon fajtán belül 4. helyezett lett a kutyám tesója. Most meg leküldték egy 'Nagyon jó' értékeléssel.

Nem egyszer hallottam már azt is, h menni alig tudó kutya nyert és ehhez hasonlók.

Nekem nagyon elment a kedvem az egésztől, mert azért ez is velejárója a tenyésztésnek...

2013. jún. 25. 16:04
 3/17 A kérdező kommentje:
Hidd el mar en sem kezedenek bele, csak annyi penz benne all es egy tenyleg jo kutya...
2013. jún. 25. 16:10
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos manapság ez megy.:( Ami azért tényleg elszomoritó, én is tenyészteni szeretnék a jövőben, mert imádom a fajtát és akarok vele komolyabban is foglalkozni, de akár tetszik másoknak, akár nem, a kiállitásokat nem fogom komolyan venni, meg rengetegre eljárni, pont ezért, mert mi értelme van igy? Nekem nincsenek semmiben jó kapcsolataim, ebben sem, igy kétlem, hogy sikeres lennék, persze azért elmegyek néhányra, hogy lássák a kutyám, meg hogy tudjak majd fedezőkant nézni hozzá, de nem ez lesz az elsődleges szempont, na meg persze egyik kutyát sem érdemes, csak az eredményei alapján megitélni. Nekem nagyon elkeseritő ez,de szeretnék a fajtával foglalkozni és hiába kiábránditó ez a dolog, inkább kevésbé fogok törődni evvel... Mást úgysem tehetünk, elkell fogadni, hogy ez van. Ezért sem értem akik itt azt mondják, hogy kiállitási eredmény alapján is válasszunk tenyésztőt, mert annak pont, hogy semmi köze nincs semmihez manapság, max. ahhoz, hogy kinek vannak jó kapcsolatai, sajnos többnyire ez az igazság...
2013. jún. 25. 16:14
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Jót nevetünk rajta általában, mi voltunk év elején klub kiállításra ahol 2 kutya közzül kölyök osztályban a másodikok lettünk, az első egy olyan kutya volt aki nem ment pórázon és beállítani egy fénykép erejéig se lehetett. Ugyanezt a kutyát neveztük a világ klub kiállításra ahol az osztályban kb 20 kutya volt többek között ez a neveletlen kutya is, ez utóbbit nagyon jóval kiküldték a mi szukánk pedig a kanokat is kiütve győzelmet aratott. A címek már ki vannak osztva a kiállítások előtt nagyrészt, de olyanhoz is volt szerencsém aki külföldi tenyésztő és rendszeresen bírál európa és világkiállításon aki azt mondta ha tőle veszek kutyát 10 ezer euróért akkor kiveszi az európa bajnokságon győztesnek :)Ne idegeskedj a kiállítósdi itt az országban egyáltalán nem igazságos, külföldön pedig nem számít, hogy magyar champion-e a kutyád ha jó vérvonala van!
2013. jún. 25. 16:21
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy ahogy van sznobságnak tartom az egész kutyakiállításos versenyzéses dolgot. Felesleges. Az ember a saját szórakoztatására csinálja és azért hogy verje a mellkasát hogy nekem ilyen meg olyan vérvonalú kutyám van. Felesleges. Nem ezért kell kutyát tartani. És a kutyának nagyon nem erre van szüksége.
2013. jún. 25. 16:51
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként annak ellenére, hogy tenyésztő szeretnék lenni, részben egyet értek az utolsó válaszolóval. Pl mikor nagyon meleg van, akkor azért a kutyának sem lehet kellemes utazgatni, meg nyúzogatni ki-be a ketrecből stb. Azt meg végképp nem tudom megérteni, hogy aki kutyaszeretetből csinálja, hogy tudja csak úgy odaadni egy másik ország tenyésztőjének a kutyáját több hónapra vagy akár évre is, csak azért, hogy ott fedezzen, terjesztje a vonalát, na meg megszerezze az adott ország cimét... Én erre pl soha nem lennék képes, megütne a guta, ha másnál lenne a kutyám, akármilyen jól bánik vele, meg azért ez sem jó a kutyának sem, hogy egyszer itt van, aztán másik évben már emitt. De ez csak az én véleményem...:S
2013. jún. 25. 16:55
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Kiállítás csak egy show... azért megyünk, hogy megmutassuk a kutyát, de nem a bírónak! Max nagyon speciál bíró esetén lehet szó arról, hogy érdekel is a véleménye. A többi tenyésztőnek mutatod meg a kutyát. A kis nevenincs CAC erre nemalkalmas max címek gyűjtögetésére (én nem is járok ilyenekre) amire megéri elmenni az a nagy létszámokat felvonultató speciál showk vagy világ/európa rendezvények... minden más csak töltelék és max családi program
2013. jún. 25. 20:08
 9/17 anonim ***** válasza:

Néha nehéz valóban. Mi magyar fajtások vagyunk, és nálunk az idei, budapesti Világkiállításon olyan pofátlan eredmények születtek, hogy teljesen ki voltak akadva a tenyésztők, kiállítók. Amelyik kategóriába nevezve volt külföldi kutya, akkor szinte biztosan az nyert, ami, ha olyan minőségű lett volna az az eb, még talán elfogadható is lett volna, de így... Az összevetés nevetséges látvány volt. A kiállítási eredmények alapján tehát a hazai állománynál jobb a külföldi, még magyar fajtát is a határon túlon érdemes keresni.

Ami ránk nézve azért rettentő szomorú,mert a WDS-en, ahol ott volt a magyar kutyák színe-java, sosem látott nevezési létszámmal (130 körül), mindenhol magyarul nem tudó felvezetők örülhettek a sikernek, mintha mi csak statiszták lettünk volna az ő győzelmükhöz. Az egyik osztály győztese pl. színhibás volt (ráadásul ott, ahová a legtöbb kutya volt nevezve), de ezen kívül is több olyan súlyos hibája volt, hogy csak a sziluettjét nézve még a fajtáját sem lehetett volna kitalálni. De akadtak más súlyos hibával rendelkező győztesek is, amiket magyar felvezető kezében, nagyon nagy jóindulattal egy Jó vagy Nagyon jó eredménnyel kiküldtek volna egyéb esetben. Nem irigységből, de az ember jobban örülne, ha olyan kutya győzné le, ha már legyőzi, amit elnézegetne ő is az udvarában. De az összes magyar fajtánál ez volt a helyzet, a szerdai CACIB-on és a többi napon egyaránt.

Szomorú, hogy ilyen példányokat hoztak ki osztály- és/vagy fajtagyőztesként, a saját hazánkban megrendezett Világkiállításon, hazai kutyák hátrányára. Én elhiszem, hogy a külföldiek drágán neveznek, messziről utaznak és kedvet kell nekik csinálni ahhoz, hogy gyakrabban jöjjenek újra Magyarországra nevezni, de mikor ez ennyire nyíltan és felháborító eredményekkel történik, akkor nem csoda, ha sok embernek elmegy a kedve a kiállításra járásról. Meg is lehet nézni az eredményét, régen mennyi kutya volt nevezve, nem ritkán két, sőt, három bíró is állt a körben, egy-egy ringtitkárral, hogy ne csússzanak a bírálattal, ma meg eléggé visszaesett a nevezési kedv a magas árak és a pofátlan végeredmények miatt.

2013. jún. 25. 21:25
 10/17 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, a MI fajtánkból 130 körüli nevezéssel, bocsi, talán nem volt egyértelmű annak, aki nem volt ott vagy nincs katalógusa. Más magyar fajtáknál hasonló, vagy még magasabb nevezési létszám volt, míg máskor egy CACIB-on is néha 3-15 kutya jelenik meg (a mi fajtánkból), klubkiállításon sem volt még 30-40-nél több egyszerre. Csak viszonyításképp.
2013. jún. 25. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!