A kutyákhoz türelem kell? mert itt sok embert látok aki azt írja hogy az ő nagytestű kutyája már 3 hónapos korában engedelmeskedett neki
A kutyához türelem kell. Egyedfüggő, hogy mennyi:) Én őszintén bevallom, hogy az enyémhez nem kevés, legalábbis mostanság, hogy a második dackorszakát éri így egy éves kora körül.
Három hónapos korában nem volt vele ennyire bonyodalmas, pont az teszi nehézzé most az életet, hogy hirtelen elképesztő magabiztos lett és bizony nekiindul a világot felfedezni, kiskorában jobban félt volna szerintem messzire menni tőlem, stb.. Viszont könnyebb is lett, mert jobban tud koncentrálni, jobban kommunikálunk, stb.
Yorkshire terrierem van, 6 éves múlt. A kutyám annyira kötődik hozzám az első naptól kezdve, hogy nekünk a kutyaoviba nem is kellett részt venni a kötődést erősítő feladatokban :D Aztán amikor a kutyasulit csináltuk, ott is mindig mi mutattuk a feladatokat, mert a kutyám annyira figyelt rám mindig, amint megértette, hogy mi a feladat, alig várta, hogy utasítást adjak neki.
De igen, van ilyen, hogy 3-4 hónaposan már szófogadó. De én is tisztában voltam vele, hogy kölyök, ehhez mérten voltam szigorú.
Szerintem türelem kell a kutyákhoz, és az, hogy megértsük, mire van szüksége. Ha rájövünk, mire van szüksége, azt magától csinálni fogja, örömmel. Én barátként tartom a kutyám, és nem erőltetek rá semmit, amit nem akar, mégis mindent tud, amit szeretnék tőle. Nagyon ritkán beszélek hozzá szavakkal, mégis érti hogy mit szeretnék, illetve mit nem szeretnék, hogy csináljon.
Kiskutyánál nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy más ne érdekelje, mint a gazda, ekkor fedeznek ők fel mindent, szimatolnak, harapdálnak, ahogy előttem is írták. De ebben az időszakban alakul a kötődés is. Nem is értem, mire kellene válaszolni :D
Ez a makacsság is egy félreértelmezett dolog.
Ha a kutyának van saját érdeklődése, képességei, amik a természetéből fakadnak, azokat kell nekünk felfedezni, és azokkal dolgozni. Ha a kutya természete ellen dolgozik valaki, és azt mondja, hogy milyen makacs a kutya, az nagyon nagyot téved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!