A kutyám jobban megeszi a házi kosztot mint a külömbözö tápokat nálatok is így van?
Az enyémek nem válogatnak, bármit ugyanolyan étvággyal megesznek.
Ám ha tudsz főzni a kutyának külön és tudod, h miből mennyi kell h az tartalmazza a kutya tápanyagszükségletét, akkor az a legjobb. De ha a házikoszt különböző ételmaradékokat takar, az nem szerencsés...
Szia! 4 hónapos? Akkor még igazán kölyök. Milyen tápot adsz neki? Szárazat? Minőségit? (Ne a legalját vedd neki, de ne is a legdrágábbat).
Egy kölyökkutyának még tejfogai vannak, amik nem olyan erősek, mint a felnőtt fogak. Az egyik orvos azt mondja: egyen csak száraz tápot, azért vannak a fogai, a másik pedig azt mondja: áztasd be előtte picit. Mi a jó? Csak saját tapasztalatból tudok válaszolni, két kutyám van. A kisebbik kiskorában (talán 6-7 hónapos volt) játszotta el ugyanezt, mert néha kapott házikosztot, és rájött, hogy az bizony finomabb, mint a táp. Néha beáztattam a tápot, néha szárazan adtam neki. Napi kétszer-reggel, és este evett. Amikor elérte a durca, akkor nem ette meg a reggelit, de nem ijedtem meg, majd a vacsora. Eljött a vacsora ideje, és azt sem ette meg. (A másik kutya nagyobb, ő mindent megevett, jó példával járt volna, ha a kicsi tanul tőle) De a kicsi kitartó volt, és nem evett. Mivel ösztönlény, éhen halni nem fog gondoltam, és így is lett. Másnap reggelire evett pár szem tápot, aztán nézelődött, ott-ott hagyta a tálat. Na ekkor gyorsan fel is vettem, és legközelebb csak vacsorakor raktam le neki. Azaz mielőtt leraktam a maradékot neki, még szórtam bele kicsit (ő nem látta), majd a szeme előtt elkezdtem imitálni, hogy eszem belőle. Ha bejött a konyhába, akkor rámordultam, vagy rászóltam, hogy menjen ki. Ugyanis a falkavezér eszik először, a többi falkatag csak utána ehet, ha hagy a vezér belőle. Ugyanis a vezérnek kell elsősorban jóllaknia, hiszen ő felel a falka biztonságáért, fenntartásáért, amihez erőre van szüksége.
Miután vagy egy percig” eszegettem” a tálból (kezemmel kotorásztam, majd közben ropit ropogtattam, és gyűjtöttem a kezembe a kitúrt tápot), letettem neki a megszokott helyére, és kiadtam a parancsot, hogy ehet! (Persze ezt ráérsz később is megtanítani).
Ezután a kiskutya falni kezdett, és megette mind egy szemig a tápot. Azóta is rendesen eszik, néha fordul csak elő, hogy jobb falatot vár. Ilyenkor tál fel, majd következőleg megkapja. Meg kell tanulnia, hogy az ételt meg kell becsülni.
ma 18:03
ha nem csinálsz műsort, akkor is evett volna onnantól, hogy valóban éhes lett:))
Nyilván minden kutya sokkal jobban preferálja azt, aminek intenzívebb az íze, és az illata.
Az enyém is kap házikosztot, de reggelire száraztápot eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!