Hogyan lehet jól kezelni a lakásban tartott tüzelő szukát?
Egy kan kutya mellé vettünk egy szukát.Mindketten a lakásban laknak velünk.Tapasztalt kutyatartók kipróbált módszereit várom a tüzelő időszak átvészelésére.Első pár tüzeléskor semmiképp nem szeretnénk kölyköket.Tüzelőbugyi?Parfüm?Egyéb ötlet?
Köszönöm!
gondolom tudtad,hogy a kan kutyád mellé vett szuka évente 2 X tüzelni fog ,és egy lakásban az elzárás nehezen megoldható !!
szaporítani akarod, mivel nem ivartalaníttattad ,így talán fel is készülhettél volna a problémára!!
megoldás : a tüzelés idejére külön kell zárni valamelyik kutyát.
elgondolkodtat,hogy vajon miért csak most gondolkodsz el ezen a problémán???
egy légtérben lehetetlen ezt megoldani! Ivartalanítás a megoldás csak!
nekem két szukám van ivarosak velük nincs gond :D
de ismerősőmnek kan és szukája van,ők mind2-őt ivartalanították és semmi próbléma!
És később miért akartok kiskutyát?
Nyilván tenyésztők nem vagytok,más úton meg illegális a dolog :)
Arról nem is beszélve,hogy ha szereted a kutyádat nem kényszeríted ilyenekre,a kölykökről meg ne is beszéljünk...
Először is köszönöm a NORMÁLIS válaszokat annak aki azt adott!
Természetesen tudom ,h a szuka 2x tüzel csak mások bevált módszere érdekelt.Olyan infó tapasztalt emberektől amit esetleg még nem tudok.
Ivartalanittatni nem szeretnék mert kiskutyákat akarunk AMI NEM ILLEGÁLIS JELEN JOGSZABÁLYOK SZERINT.
Nem értem ,hogy miért kell egy normális kérdésre kiosztó,agresszív válaszokat adni?!
Eladásra szánjátok a kutyákat?
Amennyiben igen; adóbevallást kell készíteni,számlát adni a vevőknek,és minden egyes forint után adózni.
Ez a jogi része.
Másik oldalról,adott egy kutyafajta,ami ha mázlitok van törzskönyvvel rendelkezik,és szeretnétek a fajtát sokkal jobbá tenni,azáltal,hogy a fajtájának büszkeségeiként,kölyköket hoztok a világra.
Mindezeket annak tükrében,hogy elsősorban nem az anyagi haszonszerzés a cél,hanem hogy szebbítsétek a fajta nevét.
A törzskönyvvel rendelkező kanotoknak és szukátoknak is utána kell menni a pedigreejében szereplő kutyáknak,illetve genetikai hátterüknek.Orvosi vizsgálatokon kell átesniük,mind a 2 kutyának,önmagában azért,hogy kiderüljön,nincs-e olyan betegségük,amit örökíthetnek.Ezek után részt vesztek pár tenyészszemlén,és amennyiben megkapjátok a legjobb minősítést,akkor van lehetőség egyáltalán lehozni egy almot.
Amennyiben nem legjobb minősítést kaptok,el kellene gondolkodni,hogy érdemes-e kísérletezni,miközben életekről van szó.
Ezek amiket felsoroltam már kutyánként legalább 50-60-70 ezerbe vannak,azaz összes kb 150ezernél jártok (és nincs benne a kutyák vételára,ami ugyebár egy törzskönyvezett jó helyről való kutya esetén alsó hangon 100ezer).
De nyilván nem vagy tenyésztő,ha gyakorikérdésekre jöttél a tüzelés időszakáról érdeklődni,szóval minek is kell neked a kiskutya??
És ez cseppet sem agresszív válasz,ez egy kíváncsi kérdés :)
Utolsó:lehet,hogy abban az országban ahol Te élsz ez így van ,de abban ahol én ott nem.Természetesen törzskönyvezettek a kutyáim de nálunk a keverék kutyáknak is könnyű gazdát találni.
Nem csak itt érdeklődtem,hanem tartottam már kutyákat csak akkor kertben és a tüzelést egyszerűbben meg tudtam oldani.
A kérdés nem az adózásra vonatkozott,nem arra,hogy milyen kutyát lehet szerinted pároztatni hanem a bent tüzelő kutyákra.
Azt,hogy miért szeretnék kiskutyákat nem kell megindokolnom neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!