Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek hogy lehűtsem a...

Mit tegyek hogy lehűtsem a nagy szőrű kutyámat?

Figyelt kérdés

Nagyon meleg van, ezen a héten itthon vagyunk vele, így egész nap a lakásban hűsöl. De amikor dolgozunk a kenneljébe zárjuk (van ott lugas is építve neki, ami alá nem szokott feküdni... Inkább bent van a házában, ami szerintem melegebb mintha kifeküdne a lugas alá).

A kutya fajtája Husky, és a husky szőre eleve nagyon vastag(ráadásul több rétegű is). Sétálni csak hajnalban vagy nagyon későn este szoktuk amikor lehül a levegő. Mit tudnék tenni érte, hogy amíg dolgozunk addig elviselhetőbb legyen számára a meleg?

2013. jún. 19. 11:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehetne a városokban elhelyezett párakapuhoz hasonlót csinálni otthon is. Mondjuk egy kilyuggatott cső a kennel egyik oldalán végig, megfelelően beállított víznyomással, hogy csak kis mennyiségű porlasztott víz jöjjön belőle, és ezt az egészet automatikusan ki-be kapcsolgatni mondjuk fél óránként 5 percre. Így nem fogyna sok víz, nem ázna el a kutya környezete és ha kedve van, beállhatna a vízfüggöny alá.
2013. jún. 19. 11:44
 12/17 A kérdező kommentje:
Basszus ez tök jó ötlet ez az utolsó(még lenne is akivel meg tudnám csináltatni) :D
2013. jún. 19. 12:00
 13/17 anonim ***** válasza:
Mi egyszer kacsaúsztatót csináltunk a kutya használta, kacsákat nem engedte be:D Ásol egy 2méter hosszú, egy méter széles gödröt, kb 30-50cm mély és raksz az aljára valamilyen nejlont abba víz. Ha akar belemegy a kutya szerintem.
2013. jún. 19. 12:33
 14/17 anonim ***** válasza:

A babafürdető kád nekünk bevált. Talajszintig süllyesztve, félig felengedve vízzel, és nagyon élvezi.

De ha fél a víztől, nem hiszem, hogy bele fog állni.

2013. jún. 19. 12:38
 15/17 Szilvi & Argos ***** válasza:

Én itthon beállítom a csap alá és kényszerfürdő, este bő 1-2 óra úsztatás...éjjel eddig lakásban volt, de tegnap kizártam a kertbe, mert baromira lihegett bent...kint jobb idő volt.

Holnap meg kap pancsoló homokozót vízzel, de úgyis csak akkor megy bele, ha küldöm :D

2013. jún. 19. 13:32
 16/17 A kérdező kommentje:
ma vettünk a tesco-ban neki gyerek medencét. Sajnos semmi más jellegű bolt közelében nem voltunk és tescoban csak ez volt. Elvileg kirágni nem tudja, mert olyan fajtát vettünk. Kíváncsi vagyok mit fog szólni hozzá :)
2013. jún. 20. 16:03
 17/17 anonim ***** válasza:
Mi is, majd írd meg. :)
2013. jún. 20. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!