Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg büntetnek, ha nincs a...

Tényleg büntetnek, ha nincs a kutyán póráz?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömet (aki mellesleg idős) megbüntették mert az öreg tacsiját póráz nélkül sétáltatta... Miért nem foglalkoznak inkább azzal,hogy ki szedi fel a kutyája után a kakit.? Lehet,hogy valaki másképp gondolja.. De bunkók azért kíméljenek.!
2013. jún. 18. 20:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt hasonló esetem, amikor az amúgy a világ legintelligensebbjének kikiáltott border collie póráz nélkül sétáltatva, hátulról hangtalanul támadva próbálkozott megharapni a pórázon vitt két kutyámat. Én sem vettem észre, csak az agaram, és a gyorsaság mindent eldöntött és a bc harapását kikerülve ő harapott oda és okozott egy csúnya sebet. Mondjuk szerencséje volt, hogy az agár szúrta ki és nem a komondor, mert akkor lehet hogy láb vagy fej nélkül kapta volna vissza a gazdája.

Persze így is megkaptam, hogy megharapta a kutyám az övét...

2013. jún. 19. 10:05
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A póráz kötelező ugyan,de én a közteresek helyében sokkal fontosabb dolgokkal foglalkoznék(kutyasz*r felszedés,idegbeteg kutya,stb)mint hogy idős emberek idős,már járni is alig tudó,nemhogy veszélyes"kutyáit szúrjam ki és büntessem.Az,hogy én kifejezetten örülök,hogyha egy póráz nélküli kutya elmegy mellettem/odajön hozzám,az csak egy dolog,mert nyilván nagyon sokan félnek is tőlük,gyakran főleg idősek,gyerekek így az én véleményem nem mérvadó.De!Sokkal jobban zavar pl az a kutya,ami hiába van pórázon és hiába nem több öt kilónál,még úgyis veszélyes,mert a kedves gazdni fizikailag képtelen megnevelni az ölbekutyáját.A múltkor-bicikliút híján-az út szélén,a járda mellett bicikliztem lassacskán.A járdán tizenéves pár álldogállt egymásba gabalyodva,a kiscsajnak flexipórázós yorkie-féle a kezében...(Mármint a kutya a földön volt)Mit ad Isten,úgy berágott a biciklire,hogy nekem jött és majd'leszedett a bringáról-az volt a szerencsém,hogy sikeresen körbetekerte idegességében a kedves gazdáit és éppen nem ért el hozzám,tíz centin múlott,hogy pont azt a lábamat kapja el,amelyik egyébként is sérült volt...Nagyon erősen gondolkoztam,hogy visszaszólok,hogy aki nem tud kutyát nevelni,az ne tartson,max bólogatóst a hátsó ablakban,mert ha a kis ideggörcs a papucsos,még fájdogáló,egyébként mezítelen lábamba mélyeszti a fogait meg még esek is egy jót a betonon,akkor k*rva nagy gáz lesz.Nem érem fel ésszel,ha én a három,egyenként 25 kilós kutyámat meg tudtam nevelni,akkor más miért nem képes egy öt kilóst helyre hozni.
2013. jún. 19. 10:31
 13/16 Szilvi & Argos ***** válasza:

Na igen, a pórázon őrjöngő kutyák...és még ezek a gazdák vannak felháborodva, ha a jól nevelt kutyával elmegyünk mellettük póráz nélkül...fel sem fogják ésszel, mikor mondjuk, hogy nekik nem tök mindegy, hogy a kutyájuk pórázon lévő, vagy szabadon járkáló kutyára acsarog? Ha meg odaszólunk, hogy talán fegyelmezze már le a kutyáját, még ő van megsértődve :D

Tényleg vizsgáztatás lenne a megoldás...nagy csend van a témában, remélem azért halad vmit az ügy...

2013. jún. 19. 12:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Állítólag tárgyalnak, de konkrétumot én sem tudok!
2013. jún. 19. 12:59
 15/16 anonim ***** válasza:
Kötelező, de ez egy eszetlen szabály. Egy 50 kilós kutyát rohadtul nem fog a póráz megállítani, de még egy kisebb tömegű is simán elrántja a gazdát. Ami segít, az a nevelés, nem a póráz. Én továbbra sem használok pórázt a kiskutyámmal, volt hogy közteresek előtt sétáltunk el, azt hittem, megáll bennem az ütő, de csak néztek, és továbbmentek:D
2013. jún. 21. 11:10
 16/16 nabuka válasza:
Én azt tanácsolnám mindenkinek,ha tuti a kutyájába még akkor is használja a póráz mind két végét.Nekem is akad elég sok problémám a póráz nélkül kihozott kutyusokkal.Sajnos a Gazdik lemaradnak.Nem hallanak,és nem látnak.Tisztelet a kivételnek.
2013. jún. 28. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!