Tényleg büntetnek, ha nincs a kutyán póráz?
Maximálisan egyetértek veled kérdező!
Nálunk nincs kutyafuttató, kutyasz@r viszont rengeteg. Ha pénz miatt nincs, büntessék azokat, akik nem szedik fel, a pénzből pedig hozzanak létre futtatókat.
Ez a póráz kérdés kezd rohadtul unalmassá válni. Mindig a közterületen, gazdával sétáló kutyákat akarják beszabályozni, mikor a problémát legtöbbször a gazda nélkül utcára kiszökött kutyák okozzák!
Például ismerősöm egy kevésbé forgalmas utcán sétált a 2 éves törpetacsi szukájával és a 4 hónapos törpetacsi kanjával póráz nélkül. Pár házzal tőlük egy kapun kirohant egy marha nagy és egy közepes kutya, egyenesen a felnőtt tacsinak. A kölyök hazament, a felnőttről meg ismerősöm dobta le a nagyobb kutyát. A felnőtt tacsinak a hasán volt pár karcolás, semmi komoly. De ha ismerősöm nincs a helyzet magaslatán, szét is téphették volna a kutyát, mert a gazdi lefagyott a kertben...tipikus, "ilyet még nem csináltak dumával. Állítólag minden szomszéd jól leteremtette a gazdát, talán tanul belőle.
Ismerősöm most pár hétig terápiázhatja a kutyákat, hogy ne legyenek ijedősek...két vagány kis kutya, erre most ennyi...főleg a 4 hónapos szocializációjának nem tett jót...pedig első sétáján is 4-5 nagytestű kutya közt bandukolt.
A két dolognak semmi köze ahhoz hogy valaki idős vagy nem... azért mert idős még nem lophat. Jelenleg Kötelező a póráz és egyre kevésbé tartom amúgy bajnak.
pár napja egy idős néni sétáltatott egy spitzet. A kutya meg az út túl oldaláról futott át hozzzánk, hogy megölje a kutyáimat... szerencsére a nagyot harapta meg(azért szerencse mert ő türelmesebb és pont gyakoroltuk már vele hogy rászóljon kutyákra). Ezek után még én voltam a köcsög hogy a kutyám rászólt a kutyára.... csak morgott de a spitz úgy csinált mint ha leharapta volna két lábát..
Én még mindig a vizsgát tartanám jó ötletnek.
A normális gazdik is szívnak az idióták miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!