Sokszor ég a kutyám gyomra. Mit csinálok rosszul?
Ivartalanították a szuka kutyusunkat, és az állatorvos kérte hogy pépeset adjunk neki. Szóval azóta főzők a kutyusra. Kezdetben főtt májat kapott összenyomva, rizzsel elkeverve, majd disznó húst kockáztam fel neki apróra és főztem át jó alaposan. Fűszerezni szinte semmit nem fűszereztem. Kis olajat használtam és sót. Na meg kis kolbászt is dobáltam bele, hogy kifőjjön a leve. Köretnek rizst kap, vagy spenótot vagy tojásos nokedlit (az utóbbi kettő maradék volt).
Tegnap reggel megetettem(kevesett kapott, mert most visszaálltunk a többször kevesebbet adagra). És dél körül savasat hányt. Ma is a füvet ette, mint mielőtt hányt. Már 3 napja ez van.
Most vagy az étkezése savasítja el, vagy nem tudom belőni rendesen az adagokat? Mit javasoltok? Mit csinálok rosszul?
Én a spenótot mondanám és az olajat.
SEMMILYEN fűszer,azaz SEMMI,se só,se olaj, S-E-M-M-I nem kell a kutya főtt ételébe.
A kolbászról nem is beszélve.Szerintem ezek összessége okozza a problémát.
Amúgy miért mondott ilyet a dokid?
Nekem is ivartalan a szukám és a 2 kanom is,de soha nem kaptunk ilyen utasítást.Valami probléma volt?
Gondolom a bélműködés végett mondta, hogy könnyebb a kutyusnak a pépesett megemésztenie, meg kifelé is jobban jön, kevesebbet kell erőlködnie.
Köszönöm a választ!
A főtt és a nyers ételek sokkal gyorsabban emésztődnek, mint a táp. Ha eddig tápot kapott akkor a kutya valószínűleg ugyanúgy termeli továbbra is a több gyomorsavat, ami annak a lebontásához szükséges. Kb 1-2hét amíg átáll a szervezete teljesen. Én többször adnék keveset neki a nap folyamán amennyiben ez kivitelezhető. Se só, se semmi egyéb fűszer nem kell neki.
Az adagja meg a testsúlyának a 2-4%-a (aktivitástól függ, 2 a normál, 4 a hiperaktív), tehát 10kilónként 20-40deka kaja.
A joghurt, kefir, tejsavó, aludttej, savanyú tej vagyis az erjesztett tejtermékek a bélflórának jót tesznek. Ami nekünk bevált:
2 evőkanál zabpelyhet - lidlibe a legolcsóbb, ott szoktam venni - felforralok egy bögre vízbe, langyosra hűtöm és a joghurtba, kefirbe stb. belekeverem. Ezt biztonsággal tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!