Egyszerűen "nevelhetetlen" a 7 hónapos goldim? Vagy én vagyok türelmetlen? Mit csinálok rosszul?
Szerintem a meglökés nem jó ötlet, viszont a lábak megfogása az.
Én azt tenném, hogy hazaérek, s egyenesen bemegyek a házba, rá se hederítve (s kizárom a házból). Mikor látom, hogy megnyugodott, kimegyek hozzá. Ha újra rákezdi, visszamennék a házba. Ha ezt az ember következetesen csinálja, akkor hatnia kell.
A másik megoldás az, hogy megtanítod, hogy menjen a helyére, s ilyenkor a helyére parancsolod (vagy leülteted), s ha a helyére ment/leült, akkor foglalkozol vele.
Egy másik, körülményes megoldás, hogy ha ugrik, akkor lelövöd vízipisztollyal. Vagy, mikor ugrik, gyengén rálépsz a hátsó lábára, azt is utálják. Párom ezt a technikát továbbfejlesztette: kinyomta (nem rúgta) a kutya lábát oldalra, s a kuty felborult. Így már nem volt olyan vicces neki. :D De ha megkapaszkodott már a kabátodban, ez nem fog menni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!