Türelmetlen vagyok, talált kiskutyámat nem tudom rendesen tanítani, mit tegyek?
Hát pedig a türelem a kulcsa mindennek. Igazából türelemmel bármit meg lehet neki tanítani, amit csak el tudsz képzelni. Apró lépésekben kell haladni, kis sikereknek örülni, megtalálni a megfelelő még éppen elegendő motivációkat, és rengeteget gyakorolni. (Napi 3x10 perc egy kölyöknél már rengetegnek számít:))
Ha túlságosan bohóckodik, akkor hagyd ki a reggelit, utána mozgasd le jó alaposan, és mikor már kicsit lassul, akkor kezdj el valami nagyon ütős kajával gyakorolni. Így biztosan figyelni fog rád.
amíg nem érted meg,hogy a kutyával hogyan bánj, addig ne nagyon tanítsd.
egy kutyasuliban könnyebben megérted a kutyázás lényegét, amit aztán ,már otthon is remekül megoldasz.
és egy kölyök kutya ,még kölyök!!
ne várj tőle túl sokat !!
a lényeg a szocializálás, és a tisztelet, utána jöhet csak a tanulás!!
A kutyasulira gondoltam már, de egy kis faluban (3000+ lakosság) élek és hát, itt nagyon semmi sincs, ha belegondolok.
Köszönöm a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok hogy nem azt mondtátok rögtön, hogy egy ilyen "hülye" mit akar... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!