Kutyások! Mi volt a legcikibb amit a kutyátokkal átéltetek?
Nekem shiba inu-m van, talán hallottatok már a shiba sikolyról...
A shiba inu nem nyüszög, nem vonyít, hanem valami olyan orbitális hangon ÜVÖLT, hogy az ember agya ketté reped tőle. Nos, az én kedves kiksutyám a hordozójában így végigvisított egy 30 perces villamosozást.
Mivel ugye nem szabad ilyenkor abajgatni, én csak vörös fejjel néztem kifele a fejemből, igyekeztem nyugodt maradni és ügyet sem vetni a kutyára. Mire az emberek körülöttem nekiálltak osztani az észt, hogy beszéljek hozzá, simogassam. Hallottam, hogy páran állatkínzásról sutyorognak, meg hogy biztos bántom és retteg. Minek az ilyennek kutya...
És úgy egyáltalán, szerintem a szomszéd kerületben is hallották a visítozását.
Iszonyú ciki volt...
Igen a kutyák hajlamosak mindig pont oda és pont akkor csinálni amikor valaki tulajdonos ott áll a telke előtt.
De én csak azt nem értem pl. az éttermesnél hogy miért nincs annyi gógyija a gazdinak hogy talán egy étterem elé ahol éppen esznek talán nem kéne, nem is értem hogy ezért miért kellett külön szólni, kifogja bírni a kutya ha arrébb rángatja 10 métert, eleve nem is lett volna szabad elkezdeni sem hagyni. Nem tudom te mit szólnál fordított helyzetben hogy valami paraszt odapisilteti a kutyáját a kajádba.
A másik meg aki a villamoson volt, talán tényleg hozzá kellett volna szólni a kutyához, hogy ne féljen, mert valszeg nem látta a gazdáját, és nem tudta mi van.
Ezeken már meg sem lepődök, azon sem hogy emberek miért hagyják a csecsemőket torkuk szakadtából üvöltetni mondjuk egy boltban, és mindenki frászt kap hogy úristen mi történik hogy a gyerek 3 perce agyvérzősre üvölti magát, anyuka meg csak bogarászik tovább, mindenki más meg fogja a fejét.
Bizony az elején én is elhúztam a kutyát már mérgemben amikor szinte direkt akkor csinálta amikor volt közönsége, de aztán leszokott róla, mert MEGNEVELTEM.
Yorkshire terrierem imádja a kisgyerekeket, legalább annyira, mint a saját pocakját. 1-2 éve séta közben meglátott egy kisgyereket a babakocsiban, amint épp valamit nyammogott. Egy pillanatra nem figyeltem, és a kutyám már ott is volt a gyerek mellett a babakocsiban :D Ült és farokcsóválva nézte a kaját.
Szerencsére az anyuka nagyon jó arc volt, ő is nevetett. Adtak egy kicsit enni a kutyámnak, aztán sűrű bocsánatkérés közepette gyorsan elhúztunk. Nem volt gond, mert se az anyuka, se a kisgyerkőc nem ijedt meg, de elég hülyén éreztem magam :D
A szüleim elmondása:
Amikor én születtem, anyukámhoz kihívták a mentőt. Amint kinyílt a mentőkocsi ajtaja, a cicájuk dorombolva ugrott be és törleszkedett a mentősökhöz. Kipenderítették.
Aztán anya összeszedegette a holmiját és kitotyogott a kocsihoz, jött vele a kutyája is, aki magától értetődő természetességgel szállt be anya után a mentőbe. A mentőstiszt rángatózó szemmel kérdezte, hogy hány állatuk van még.
Kicsit újabb:
Mikor a kiskutyám olyan 9-10 hetes volt, elvittük egy családi összejövetelre. Az egyik rokonom, amint meglátta, azonnal rávetette magát "Jaj, de édes!!" felkiáltással. Lehajolt hozzá, hogy megsimogassa, mire a kiskutya teljes erőből felugrott a levegőbe és elkapta az illető orrát. Meg jól le is fejelte. Az illető könnyes szemmel támolygott arrébb, az orrából ömlött a vér, csak 15-20 perc múlva tudta elmagyarázni, hogy épp túl van egy arcüreg-műtéten és még a levegővétel is fáj...
03:44 Szerencsed h konnyu kutyad van, kulonben ilyen xar hozzaallassal nem tudtad volna megnevelni. A villamoson latott engem a kutyus, rgyszeruen azert orditott mert akkor volt masodszorra hordozoban, 10 hetesen.
Azt javaslod h meg dicserjem is meg ha uvolt? Gratulalok. Te is pont annyira ertesz hozza, mint az a sok bamba droid akik kioktattak engem.
A pisilesrol meg annyit, hogy egy kiskutya seta kozben sokszor zutty elengedi magat. Odebb lehet rangatni de se erteni nem fogja, se abbahagyni. Ez egy olyan hekyzet lehetett amikor nem volt igazan jo reakcio.
Te hol olvastad hogy azt írtam dicsérd meg?
Kölyök kutya, és? Akkor se pisiljen oda, van egy bizonyos társadalmi együttélési norma, még ha elhúzás közben folytatta volna a pisilést tovább még az is jobb lett volna, mert legalább látszott volna hogy te sem akartad ezt, ehelyett mit csinálsz?
Hagyod had csinálja, a külső szemlélő nem látja hogy te mit érzel belül, ő azt látja hogy azt az embert nem érdekli hogy a másik éppen eszik mellette.
Tudod az a legrosszabb amikor egy helyzetet meg sem próbálsz kezelni.
Könnyű kutyám van? Egyáltalán nem, mert 50 kilós nagytestű. A varázsige a következetesség.
Bocs az offért, csak azért írtam le mert egy csomó eset itt abból következett hogy nincs a kutya megnevelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!