Mi lenne a legjobb szegény kiskutyának?
Párom régi vágya volt egy kiskutya, így mikor jó bizonyítványt kapott, a szülei úgy döntöttek, hogy akkor lesz kutya. Egy kis bichon havanese mellett döntöttünk, azonban az apja annyira mindent azonnal akar, hogy 2 nap leforgása alatt lett meg a kicsike és igazából átgondolni se nagyon lehetett. No mindegy. Párom eleinte nagyon boldogtalan volt, stresszelt, hogy csak neki kell foglalkoznia a kutyával és senki nem érti meg. Aztán a biztatásomra szépen lenyugodott, elfogadta, hogy még kicsi a kutya, nem fog azonnal mindent megtanulni, szóval most a szívéhez nőtt és a család is nagyon szereti, én is nagyon szeretem a kis picúrt. Ma viszont az apja kitalálta, hogy nem kell a kutya, mert nekik ez túl sok felelősség, nem való az ő életmódjukhoz, figyelni kell rá, gondoskodást igényel, stb. Azzal takarózik, hogy az is felelősségteljes döntés, hogy jobb életet akar a kutyának, mint amit ők tudnak biztosítani, de szerintem ez csak kibúvó, egy élőlény lelkével nem szabadna így játszani, szegényke már a negyedik gazdájához kerülne így. Legszívesebben magamhoz venném és én gondoskodnék róla, de nekem 2 papagájom van és a lakás sem elég nagy.
Próbáljak valamit tenni, hogy térjenek észhez, hogy csak megsínylik, ha eladják a kutyust, akit megszerettek, vagy jobb lenne a kicsinek, ha máshova kerülne, nem maradna ebben a családban?
Nem tudom mit tegyek, kérlek segítsetek! Sajnos ha a kutyust eladjuk, párom sínyli meg a legjobban, mert őt fogják hibáztatni szokás szerint.
Húsz éves? Álljon a sarkára és bizonyítsa be, hogy tényleg képes gondoskodni a kutyáról, feltéve, ha ragaszkodik hozzá. Írtad, hogy stresszelt, hogy csak neki kell gondoskodnia róla, stb. Akkor ne csak neki kelljen: fogjatok össze, foglalkozzatok ketten a kutyussal!
Meg kell mondjam, az első pár hónap után sokkal könnyebb a kutyázás, csak túl kell esni a szobatisztaságra nevelésen meg azon az időszakon, amikor a kiskutyák még esetlenek, fogalmuk sincs, hogy mit szabad és mit nem.
A szobatisztaságra nevelés egyébként pár alapvető szabály betartásával nagyon-nagyon hamar működik! /Minden nagyobb játék és alvás, minden evés-ivás után levinni, minden sikeres "jó helyen" végzett dolognál iszonyatos örömködés, apró bakik ignorálása és gyors eltakarítása, ennyi a taktika./
Ha 18-20 évesek vagytok, akkor a ti életmódotok már nem száz százalékig a családotok életmódja, tehát a tiétekbe kell beleférnie a kutyának és nem az apukáéba.
Primitív paraszt...
Amikor feljött a kutyus gondolata, akkor se fogta fel, amit mondtunk, hogy ne azonnal akarja.
Nagyon kivagyok ettől mostmár, jobb is lenne a kutyusnak, ha egy szeretőbb otthonba kerülne, ahol megfelelően gondoskodnak róla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!