Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A tesóm megölheti a kutyánkat?

A tesóm megölheti a kutyánkat?

Figyelt kérdés
Örökbe fogadtunk egy nagy testű keverék kutyát, és a tesóm eljárkál vele sétálni, csak hogy a kóborkutyákra uszítja és a saját kutyánk véresen is jött már haza. A szüleimnek van pont elég bajuk, tesómmal pedig nem lehet beszélni és különben is idősebb is meg erősebb is. Arra gondoltam hogy hátha meg lehetne valahogy tanítani hogy ne menjen el a tesómmal, egyébként tesómmal már 1 éve nem vagyunk beszélő viszonyba nem lehet vele beszélni. Tanácsokat kérnék hogy hogyan vegyem rá a kutyánkat hogy ne menjen el a tesómmal. Itélkezni nincs jogotok, ha azt teszitek megjutalmazlak titeket egy piros kézzel. Tanácsra van szükségem nem pedig arra hogy még ti is dobálózzatok hogy milyenek a családtagjaim blablabla. Szóval mindenki a saját háza tájékán sepregessen.
2013. jún. 14. 22:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%
Már bocsi, de miért véded a tesódat? Azt írod, hogy egy éve nem beszéltek, ráadásul verekedteti a kutyátokat. Mi más, ha nem egy mocskos véglény???? Veled együtt, ha ezt hagyod! Milyen választ vársz? Nem, nem lehet megtanítani a kutyával, hogy kivel menjen sétálni és kivel nem. Inkább ti, meg főleg a tesód szorul tanításra..
2013. jún. 14. 22:28
 12/22 papa777 ***** válasza:
Az a baj, hogy olyan környezetben, ahol sok az idegesség, a kutyára ráterhelődik, az a kutya lelkivilágának nagyon rossz, ha állandó feszültség van nálatok. Valahogy beszélned kell a tesóddal, mert ebben a harcban nem ti, hanem a kutya a szenvedő alany.
2013. jún. 14. 22:28
 13/22 A kérdező kommentje:
Na jó nem idegesítem magam tovább. Aki tud az segítsen a többiek meg húzzanak innen!
2013. jún. 14. 22:35
 14/22 papa777 ***** válasza:
100%
Az a probléma, hogy azokon kívülamit írtam, nem nagyon lehet mást tenni, korodat nem tudom, max annyit tudnék ajánlani, vegyélki egy pici kis albérletet, költözz el a kutyáddal, és rengeteget foglalkozz vala, ajálom a youtuben KutyaDuma videóit, tanítsd a kutyádat, élvezd hogy van, nekem sajnos most halt meg :(, majd ha kihevertem, én is szeretnék egy újat.
2013. jún. 14. 22:38
 15/22 anonim ***** válasza:
71%

7. § (1) Tilos az állat fizikai, pszichikai állapotának olyan megterhelése, küzdelemre késztetése egy másik állattal vagy emberrel, amely sérülést vagy halált okozhat (a továbbiakban együtt: állatviadal). Tilos az állatviadal szervezése, tartása, továbbá az állatviadalra fogadás szervezése, az állatviadalon való közreműködés, részvétel, fogadáskötés.

Btk. 266/A. §

(1) Aki gerinces állat részvételével állatviadalt szervez, tart, ilyen állatviadalra fogadást szervez vagy fogadást köt, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki állatviadal céljára gerinces állatot tart, tenyészt, kiképez, idomít vagy forgalmaz, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

2013. jún. 14. 22:51
 16/22 A kérdező kommentje:
Na jó aki tud segíteni írjon privátba.
2013. jún. 14. 22:52
 17/22 anonim válasza:
100%
Eléggé úgy néz ki hogy nem csak a testvéred szenved valami súlyos lelki torzulásban, hanem te is kedves kérdező...
2013. jún. 14. 22:54
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem találsz semmiféle okosságot arra, hogy az a kutya ne menjen el a testvéreddel. Ilyenre családon belül nem is lehet megtanítani a kutyát.Még idegen ember is , ha ért hozzá, el tud vinni egy kutyát magával bárhova.
2013. jún. 14. 22:54
 19/22 anonim ***** válasza:
Láttad, hogy más kutyákra uszítja vagy ő mondta (bár azt írtad, hogy nem beszéltek)? Szóval a lényeg az, hogy honnan tudod, hogy uszítja? Nem tudom, hogy mennyi idős a testvéred, de szüleidnek kellene először megpróbálni hatni rá, vagy nem arra megtanítani, hogy tesóddal ne menjen, hanem arra, hogy hagyja figyelmen kívül a többi kutyát és ne tudja tesód uszítani.
2013. jún. 14. 22:58
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Leírtad a problémát: a bátyád kínozza a kutyát. Ezek után kikötötted, hogy csak olyan tanácsokat vársz, ami kihagyja a megoldásból a családodat. Ennek a problémának így nem létezik megoldása.
2013. jún. 14. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!