Milyen fajtát válasszak?
Úristen a beagle mióta könnyen kezelhető?? :)
Nekem mudim van, ezek közül mindegyiknek megfelel (közepes a szőre de szinte TILOS fésülgetni meg fürdetni mert elveszti a jellegét!) csak nagyon aktív. Rengetegek szaladgál viszont ha akarod ül veled egész nap. És nagyon könnyen tanul, feltétlenül engedelmes. Ha nem ez akkor valami pásztorkutya, mert azok könnyen kezelhetőek. De viszont valamelyik nagy, valemelyiknek hosszú a szőre... Ott van a kelpie, rövidszőrű, de viszont pörgősebb. Sheltie az nyugodtabb de nagy szőre van. Esetleg a vizslák? Ők a legkönnyebben kezelhetőek a vadászkutyák közül... Terriert azt ne mert az nem olyan könnyen kezelhető... Német juhásznak rövid szőre van, de nem tudom, lehet hogy az már túl nagy neked. Valami keverék? Szerintem köthetnél kompromisszumot. Van olyan kutya amelyiknek hosszabb a szőre de nem kell nagyon kezelni vagy csak áthúzni rajta a fésűt... És van sok rövidszőrű kutya akik nem olyan könnyen kezelhetőek.
te is írtad. a magyar vizsla a tökéletes. ha kell nyugton van, de ha sétáról van szó pörög, nagyon okos, könnyen tanítható, rövid szőrzete van.
Van ismerősöm aki bent tartja a vizsláját.
Boxer. Ha már magyar kutyákat is ajánlottak, érdemes akár
erdélyi kopó vagy magyar agárban gondolkodni. Persze csak akkor ha rendszeresen szoktál futni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!