Milyen fajtát válasszak?
Olyan kutyát szeretnék ami a legmegfelelőbb a következőknek:
- Kertben tartásra alkalmas.
- Napi 3 séta egy rövid és két hosszú elegendő neki.Illetve néha futás délutánonként labdázás a kertbe.
- Közepes/nagy testű.
- Könnyen tanítható kezdő kutyás is elbír vele.
- Nem túltenyésztett fajta.
Nagyon sok múlik azon, hogy milyen tenyészetből veszel majd kutyát. Egy kevésbé "túltenyésztett" fajta jó tenyészetből lehet egészségesebb, mint egy kevésbé "túltenyésztett" de nem megfelelően "tenyésztett" /szaporított/ kutya.
A kritériumaidba eléggé sok fajta belefér, de nekem első körben a következők jutottak eszembe:
Bearded Collie, Labrador Retriever, Belga Juhász fajták, Dalmata, Újfundlandi
Utolsó válaszoló megint.
Magyar vizslával nőttem fel..pont ezért sem írtam a listába, mert bár lehet kint tartani, de ők szeretik a meleget télen...tehát már az első kritériumból kiesett. Az általad leírtak alapján úgy éreztem egy nyugodtabb fajtát keresel, bár a vizslák azok, de a hatalmas vadászösztönüknek köszönhetően sokkal inkább munka és sport kutyafajták, mint családi kedvencek (persze a kettőt kombinálva érzik magukat a legjobban).
Utolsó megint:
javítanék a hibámon
Egy kevésbé "túltenyésztett" fajta jó tenyészetből lehet egészségesebb, mint egy "túltenyésztett" de nem megfelelően "tenyésztett" /szaporított/ kutya.
ez akart lenni a mondat
német juhászt csak nagyon jó helyről...a sok szaporító majdnem tönkretette a fajtát!
Ismered amiket írtam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!