Fülsérüléssel mit tegyek?
Sziasztok. A napokban a kutyáim összekaptak valamin, és az egyik megharapta a másik fülét. Szerencsére semmi komoly, annyi, hogy a fül belső részén van egy pici lyuk, meg egy kis vágás.
Folyamatosan betadinozom, de látom, hogy fájlalja.
Félre hajtott fejjel jár, és mindig vakarná a fülét.
A seb szerencsére nem gennyes, és levágtam a kutya füléből a hosszabb szőröket, hogy jobban szellőzzön, meg hogy én is lássam, hogy mi a helyzet.
A héten, valamelyik nap(még nem egyeztettem pontosan) amúgy is jön házhoz az állatorvos, mert a vadabb kutyát oltani kell, és akkor mindenképpen megkérem, hogy a másiknak a fülét is vizsgálja meg, de nem tudom,hogy pontosan mikor jön, lehet, hogy holnap, de lehet, hogy a hét valamelyik napján.
Szerintetek elvigyem előbb a kutyát orvoshoz, vagy a leírtak alapján annyira nem sürgető, és elég, ha megvárom, míg ő jön?
(Én véleményem szerint sem sürgető, mert nem tűnik vészesnek,de kíváncsi lennék más véleményére is).
A kutya testhőmérséklete 38-39,2°c normális esetben.Szakkönyvekben kellene utánanézni,nem netes fórumokon,ahol írnak minden baromságot.Többek közt a 38,5 is baromság.
Hőmérés,ha lázas hívj dokit,ha nem az,akkor vád meg még kiér.
Ne vesszetek össze! Szerintem ilyen fórumokon is lehet tanulni, mert nem csak kretének járnak fel...
Amúgy a testhője 38.8, az jó nem?
Annyi az új fejlemény, hogy ma ráraktam a régi gallérját, mert folyamatosan vakarná, és úgy tuti nem gyógyulna be neki.
De ezen kívül semmi baja sincsen szerencsére, úgyhogy várom a dokit:)
Nem lázas.Teljesen rendben van.
Jelenleg is állatorvos mellett dolgozok,és a "normál klinikai alapértékek" volt az egyik szóbeli húzótételem ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!