Ez nem állatkínzás? Lentbővebben
Egyszerűen csak tudatlan és nem tudja hogy ezzel súlyos ízületi problémákat okozhat a kutyának ha még túl fiatal, vagy ha túl nagy távokat tesznek meg betonon. Ha van rá módod, világosítsd fel róla de normális hangnemben!
Egyébként tényleg sok fajtának kell a rendszeres mozgás, a mi kutyánkat is futtatja a párom biciklivel, pórázon. Ez nem kínzás neki, ha hazaérnek kutyi már fordulna is vissza.. És jó ha tudod, a nyári hőségben is szüksége van a kutyának mozgásra.
Hát én más véleményen vagyok, mint itt a többség. Szerintem a futtatás akkor jó és hasznos, ha a gazda közvetlen kapcsolatban van a kutyával (pl. ahogy itt valaki írta, a kutty elől fut, ő meg próbálja biciklivel utol érni :=), vagy a telkes kutty, aki az utolsó párszáz métert egyedül teszi meg a telekig, ezek rendben vannak), látja, ha az fárad és meg tud állni egy pihenőre vagy akár vissza is fordulnak, ha a kutyinem bírja. Nem hiszem, hogy egy dübörgő motorú autóból, még ha csak 20-30-cal megy is, kivitelezhető, hogy folyamatosan figyeli az ebet, az a szegény pára meg csak lohol inaszakadtából a lökött gazda után, amíg bírja.
Mi sem vagyunk minden nap azonos formában, van, hogy amekkora táv lefutása tegnap meg sem kottyant, ma ha beledöglök sem megy. Miért várjuk ezt el a kutyánktól?
Egy kollégám 3 éves kutyája idén nyáron biciklis futtatás közben pusztult el. Mindig így futtata, most is pórázon vitte maga mellett és a kutty egyszer csak összeesett holtan. Aznap nem bírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!