Ez nem állatkínzás? Lentbővebben
Igen, fut mert a kutyának a génjeiben benne van az, hogy hűséges, és, hogy nem hagyhatja el a gazdáját, azzal nem törődve hogy az hogyan bánik vele. Vannak kutyák amelyek nem ilyenek, de beláthatjuk, hogy a legtöbb ilyen.
Ha a kutya még nincs teljesen kifejlődve - fiatalabb mint 1-1.5 év - akkor ez a tevékenység SÚLYOS lábproblémákat okozhat nála, ha már idősebb, de még nem öreg akkor is lehetnek lábproblémái, de kisebb a valószínűsége. Mindenesetre, ez akkor sem egy dicséretre méltó dolog.
Nekem is van egy kutyám. Én is meg szoktam futtatni, nem kocsival hanem motorral, nem betonon - aszfalton, hanem mezei utakon, és nem nagy sebességgel hanem 20km/h körülivel. Ja és póráz nélkül, mert ezzel tudom csak azt biztosítani a kutyának hogy megálljun ha meg akar. Nem teszünk meg hatalmasnagy távokat, és ezt nem is sűrűn csináljuk, Havonta- kéthavonta, télen meg nem is.
Nekem puli keverék kutyám van kb 5 km-t szoktam futtatni, én biciklivel megyek utána!2km-en keresztül húz a biciklivel utána elengedem a földúton, de alig bírom a tempót 20-25 km/h-val nyomja.
Hazaérünk iszik, lepihen.
5 perc múlva már meg tudná ismételni az egészet.
Talán szokj a gondolathoz, hogy mire 24/L leszel sokkal több, neked nem tetsző dolgot fogsz nem csak látni, de tapasztalni is.
Amennyiben fiatal (1 év alatti) a kutya, súlyos kárt okozhat, amennyiben nem, úgy a kipufogógáztól, portól eltekintve, a megfelelő gondoskodás mellett jobb a kutyának, mintha elhízott 'disznóként', szerveinek elégtelenségébe pusztulna bele.
Valójában persze mindegy lenne, ha a legjobb módon is futtatná és ezt itt leírnák, mert neked ettől még továbbra sem tetszik, holott nem is nagyon értesz a kutyákhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!