Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek ennek a...

Mi a véleményetek ennek a kutyatápnak/eledelnek az összetevőiről? Leginkább azok válaszát várom, akik értenek a tápokhoz.

Figyelt kérdés

A táp/ eledel a következő: Nativia Lamb & Rice, hypoallergén. A kutyánknak eddig ízlik és jó a végtermék is. Hypoallergén étrenden van, eddig Acana Pacifica-t adtunk neki, de sajnos az elég drága táp így az állatos üzletben az eladók ezt a márkát ajánlották. A Nativia dog egy cseh márka, csak pár éve létezik, eddig nem is hallottam róla, rögtön utána is néztem miután megvettük. Kissé elbizonytalanodtam, mert bár az eladók nagyon dicsérték és jó ára van, a cseh és szlovák fórumokon elég sok kritikával illetik. Sokan még nem is etették vele a kutyájukat, de az összetevőlista miatt (ami kicsit hiányos és homályos), nem ajánlják.

No és végre az összetevők (remélem jól le tudom fordítani magyarra): gabonafélék(rízs 47%), hús és allati eredetű termékek (dehidratált/szárított bárányhús 26%, baromfi zsír), szárított cukorrépa szelet, halak, lazac olaj 0,5%, sörélesztő, algák és termékek belőlük (juka - pálmaliliom? 0,02%)

+ info: fehérjék 24%, olajok és zsírok 11%, rost (salakanyag?) 3,5%, hamu 6,5%, kalcium 0,95%, foszfor 0,7%, nátrium 0,3%.

Eleve a jukka/ pálmaliliom mióta alga?

2013. jún. 7. 12:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Brit Care-t szokták itt nagyon dícsérni, esetleg annak utánanézhetsz. Én nem próbáltam (pacificaval etetek) így nem mondanék róla semmit, de egy utánaolvasást mindenképp megér
2013. jún. 7. 13:55
 12/20 Maxitabi ***** válasza:

Szia, én is a brit care-t ajánlanám, de van annak egy új, az orijenre hajazó tápcsládja: carni love! Mivel a brit is cseh és olcsó, gondolom ez is olcsóbb, mint az acana.. Igaz, hogy nem olyan a belevaló hús minősége,mint az acanáé, de hát..

Ja és a taste of the wild???Árban az is elég jó nálunk..

Netről kell azt is rendelni,de sokkal olcsóbb úgy. Ha esetleg zoofast van nálatok??!!

2013. jún. 7. 14:19
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A Brit care-n én is gondolkodtam, az van nálunk is és árban is elég jó. A Brit care tényleg cseh? Kicsit ellent mond a nevével :D . A zoofastot nem ismerem. Nálunk a legtöbb állatos üzletben elég gyér a választék, leginkább csak Royal Canint, ProPlant, Eukanubát, Ontariot, Brit Caret és egy két ismeretlen cuccot árulnak, ja meg Pedigreet :D. Acana kevés helyen van, ezt a Nativiát is egy alig megtalálható, kis állatos üzletben vettem. Ahhoz képest, hogy kis üzlet tele van mindenféle ismert-ismeretlen kutyatápokkal. Az eladó többet is ajánlott, de kb. egyikről sem hallottam még, itt a gyk-n sem találkoztam vele. Kicsit vegyes érzelmekkel vettem meg, többet nem hagyom magam rábeszélni, kicsit sietve lett megvéve, mert elfogyott itthon a kutyakaja.
2013. jún. 7. 14:40
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha tudsz venni Brit Caret szerintem próbáld meg nállunk nagyon bevált, csak ajánlani tudom.
2013. jún. 7. 14:49
 15/20 A kérdező kommentje:
Ha Brit Care, akkor melyik belőle? Felnőtt, németjuhász keverék kutyuskám van, közepes termetű. Elég érzékeny a gyomra, tehát inkább hypoallergén étel kéne. Ha jól emlékszem a Brit care-nek van valami krumplis változata, no nem mintha azt akarnám megvenni, csak valahogy gondolkodó ejtett, hogy a kutyák mióta ehetnek krumplit. Én úgy tudtam, hogy nem szabad nekik adni, mert nics olyan enzimjük, ami meg tudná emészteni.
2013. jún. 7. 14:58
 16/20 A kérdező kommentje:
*gondolkodóba ejtett
2013. jún. 7. 14:59
 17/20 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Szerintem ezeket próbáld meg.

2013. jún. 7. 16:41
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát! Végül a Brit Care-től a Lamb & Rice-t vettük meg. Hypoallergén és legalább nem annyira nagy átállás az előző tápról. A burgonyás verziót nem nagyon merem adni a kutyának, mert ma az állatorvos is alátámasztotta, hogy a burgonyát nem tudja teljesen megemészteni, de hozzátette, hogy olykor a burgonya is jól jön kis mértékben. Egyébként láttam az üzletben a carni love-t,tetszik, hogy több benne a hús, de ez az árán is megmutatkozik, 1,5 kg több, mint 9 euró. Az 1 kilós lamb & rice pedig 4-5 euró közt van. Ja és nálunk a Brit Care nem sokkal olcsóbb az Acanától, kb. csak 1 euró a különbség :S, így már a kicsit jobb minőségű Acana-t is megvehetném.
2013. jún. 7. 19:47
 19/20 anonim ***** válasza:
[link] Lehet, hogy drágának tűnik viszont kevesebb kell belőle mint egy átlagos tápból és nem tartalmaz allergén anyagot
2013. jún. 7. 20:38
 20/20 asper ***** válasza:
Én is nézegettem Acanát, de én biztosan nem veszek borsófehérjés tápot.Semmilyen hüvelyest! A Brit carnilove papíron nagyon jó. Melyik a szlovák webshop?
2015. dec. 25. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!