6hetes boxer kutyam van, eddig egy oltast kapott, jovoheten kapja a kovetkezot. Addig amig nem kapja meg levihetem setalni?
Én nem vinném le, mert az oké, hogy nem találkozik közvetlen kutyákkal, de a földön levegőben ugyanúgy ott lehet a kórokozó, amit más kutya hagyott ott. Sőt még a cipőddel is beviheted a lakásba. Nem azt mondom, hogy most akkor megrögzötten tisztogass mindent, de én inkább kerülném a lehetséges "veszély forrásokat".
Egyébként, hogy 6 hetesen nálad van a kutya, az bűncselekmény, mivel csak 8 hetesen hozhattad volna el az anyjától. Gratulálok...
Nem tudom merre laksz, de ha Pesten, akkor szinte kizárt, hogy találsz olyan helyet, ahova kutya nem ment.
Én kivárnám a doki által javasolt/jóváhagyott időpontot. Egy 6 hetes kutyának azért nem olyan óriási a mozgásigénye, hogy kockáztass egy esetleges betegséget. Nekünk skót juhászunk van, extra futhatnékja van állandóan, de sikerült a lakásban tartanunk addig, amig a doki nem engedte. Türelem, még sétálhatsz vele sokat....
jaajj, annak a pici kutyának az alomban még a helye :S
de hogy a kérdésre is válaszoljak. én konkrétan dokitól kérdeztem meg. akinek már szinte a haja hullott ki tőlem mert minden kis apróságra rákérdeztem.
idézem: SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE VIHETED, LEHETŐLEG NE FŰBE, NE EGYEN NE NYALOGASSON SEMMIT, MÁS ÁLLATOK VÉGTERMÉKÉVEL (KIS WC, NAGY WC) SEMMILYEN SZINTEN NE ÉRINTKEZZEN!
én vittem is, de hamar feladtam a küzdelmet. őszintén szólva ez lehet csúnyán hangzik, de nem két forint volt a kutya, amellett hogy totálisan belezúgtam első látásra, így nem érte meg nekem kockáztatni. pl. amikor el akarja végezni a dolgát a kutyus nyilván szimatol és keresi a megfelelő helyet a "kábellerakatnak". te meg felülről ítéld már meg hogy az a kölyök most épp szagol e vagy óvatosan ízlelgeti a földet ahova lehet nemrégen vizelt egy beteg kutya. úgy döntöttem nem viszem le.
A séta a könnyebb megoldás. Gondolom aktív otthon, rágcsál, felfedez, és gondolom, úgy hiszed, hogy a séta majd levezetné a fölös energiáit. (Egyrészt ez nem így van, ami az ő korának megengedhető séta lenne, az nem fárasztaná ki, ilyenkor olyan, mint egy duracell nyuszi, többet meg nem lehet pórázon sétáltatni az ízületei miatt. 6 hetesen az öt perces szabályt figyelembevéve kb 7-8 percet mehetnétek vele pórázon. Persze ez nem a bóklászós sétára vonatkozik).
Bírd ki meg azt a pár hetet a kutyád egészsége érdekében. Az enyém 13 hetes koráig volt benn, mert 4 oltást kapott, és az elsőt elcsúszva kezdte a tenyésztő. De nem bántam, így tuti nem kockáztatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!