Vannak itt olyanok akiknek Bullterrierük van vagy olyan
fajta kutyája ami érzékeny bőrtipusú?
Figyelt kérdés
Milyen tapasztalataitok vannak a bőrproblémákkal?Sajnos mi 3 hete járunk most orvoshoz ,mert kezdődött azzal ,hogy egy kicsit több váladék jött a füléből ,kaptunk rá fül mosó folyadékot amitől rosszabb lett a helyzet azt mondta a doki,hogy nem tudja hogy ez allergia vagy gyulladás ( csak az egyik fülével van ez) azt mondta kap rá antibiotikumot ha nem teljesen múlik el akkor allergia lehet a kajára vagy valami most növő gazra. ( én nem gondolnék a kajára mert ezt eszi már 1 éve akkor is allergia miatt cseréltük és nem így nézett ki az akkori allergiája) nah ezt a fülbe cseppentős antibiotikumot 2egész napig tudtuk használni eltávolította a koszt de valamennyi kifolyt a füléből mert rázta a fejét amire azt mondta a doki ,hogy nem baj csak hát a füle alatt napról napra csúnyább lett,kihullott a szőre egyik napról a másikra majd egy pontban nyilt seb lett ami levedzik neki amikor elkezdtük ezt látni ,hogy valami vérzik abba hagytuk a gyógyszert mert én csak arra tudok gondolni ,hogy attól van majd 2 nap alatt egy 10 cm helyen kihullott a szőr és ez a nyílt gennyes seb lett neki! (pénteken kapta az antibiotikumot hétfőn hagytuk abba kérem időpontot dokihoz egyből ahogy láttuk ,hogy romlik) Tegnap voltunk dokinál most kapott tabletta antibiotikumot,új fülcseppet, és valami fertőtlenítő seb össze húzó sprét!ÉS az lenne ebből a kérdésem ,hogy másnak is volt már hasonló ,hogy a gyógyszerekre így reagált? mert én eddig nem tapasztaltam ,hogy ennyire érzékeny lenne a bőre! Volt valaki aki hasonló problémával küzdött? Bocsi a kisregényért csak már teljesen kivagyok ,hogy elviszem dokihoz úgy mond egy kicsi problémával és most tragikus a helyzet!
Nekem allergiás a kutyám, és nem csak a csirkére, hanem a tápban lévő szójára is. Hasonló tüneteket produkált, de nem kísérleteztünk cseppekkel, krémekkel, hanem tápot váltottunk, azóta tünetmentes. Egyébként, maga az allergia nem egyik napról a másikra alakult ki, hanem fokozatosan telítődött a szervezete, és megjelentek a fülproblémák. Én csak javasolni tudom, hogy váltsatok tápot, vagy a BARF étrendre álljatok át.
2013. jún. 6. 08:40
2/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Hát akkor az lesz táp váltás! meg végig nyomjuk ezt a kezelést és reméljük a legjobbakat! :) Szép napot!
2013. jún. 6. 10:33
3/12 anonim válasza:
szia
hát mienknek is (bulli) fura a bőre. már mikor elhoztuk 8 hetesen, volt rajta 1-2 pati (akné), akkor acanát evett, most brit prémiumot. orvos eddig nem nagyon foglalkozott ezzel, mondta, hogy nézzük, hogy változnak-e. azóta a testén kijött egy nagyobb, ami a szőr alatt is elég látványos, olyan, mint egy seb és azt hiszem, gennyes is. szóval jövő heti látogatásunkkor kérünk rá valamit. fogalmam sincs, mitől lehet.
2013. jún. 6. 11:55
4/12 anonim válasza:
Nem a bőre érzékeny a kutyádnak, hanem olyan baja van, ami a bőrön jelentkezik.A füléhez kérjél kenetre vizsgálatot. Ha a doki nem tudja, mitől van, majd a labor megmutatja az okot. A bőrén lévő problémát meg elsőre egy kaparékvizsgálattal kellene keresni.
2013. jún. 6. 12:34
5/12 A kérdező kommentje:
Már volt allergiás kutyakajára (royal caninra) utána eukanubát adtunk neki azt nem szerette most olcsobb tápot kap mert azt eszi...
Kedves utolsó!Ha hétfőn megyünk controlra minden képen mondani fogom ezeket ha nem javul ( bár most óráról órára szebb neki a sebe Szóval hat a gyógyszer)
Csak azért gondolunk allergiára most ezzel a nagy sebbel kapcsolatban mert a fülcsepp előtt nem volt neki ott semmi egyik napról a másikra jött neki elő mintha szét marta volna a bőrét ahova kifolyt! 2 nap alatt lett ilyen csúnya.kicsit több volt a fülében a váladék és ennyi volt! És azért is gondol allergiára ( most ez csapp meg a kutyakaja) mert sajna bulli probléma a bőrbetegség és ő még fehér is!
Kedves 2 es remélem minél hamarabb rájönnek mi okozza vagy miért van! Mert engem kiakaszt ez a tapogatózunk e ebben is teljesen igaza van az utolsónak ha nem tudják küldjék laborba ne rontsák a helyzetet!
2013. jún. 6. 13:24
6/12 anonim válasza:
Az egyik bullterrierünknek olyan gondja van,hogy időközönként a lábujjai között vérhólyag jön ki,ami pár nap után kifakad.Nem tudja senki,mi ez.Több orvosnál voltunk,annyit derítettek ki,hogy fajtabetegség.
2013. jún. 6. 13:28
7/12 anonim válasza:
A mi kutyánknak is foolyt valami a füléből és rázta a fejét.A mancsán gennyes dudorok voltak.Nem volt allergiás.A végen sajnos elkellett altatni.Amúgy rájuk jellemzők a bőrbeteségek
2013. jún. 6. 20:30
8/12 anonim válasza:
Igen,rázni is szokta a fülét.Mit diagnosztizáltak pontosan és miért kellett elaltatni?
2013. jún. 6. 21:20
9/12 anonim válasza:
A fülrázás azért van, mert fáj a füle.A sebét vakarja a kutyád?
2013. jún. 6. 21:27
10/12 A kérdező kommentje:
Nekem csak akkor rázta a fejét ha csöppentünk bele! de az meg normális mert folyadék kerül a fülébe! A sebet eddig nem bántotta soha nem vakarta meg ma kezdte de azért mert végre abba maradt a gennyesedés és elkezdet délutánra száradni és összehúzódni a seb! de ha látom ,hogy viszket neki kicsit meg simogatom a környékét és utána békén hagyja! De ez a spray amit kapott nagyon jó!
igen tudom ,hogy sajnos fajta betegség a bőrbetegség!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!