Domináns kutya kezelése?
Nem mindig van az ölembe a feje ha eszik, nem kell általánosítani!azt csak azért írta, hogy még ha nagy ritkán ott is van akkor sem mer belenyúlni a kajámba. Mivel sok kutya elég pofátlanul még a gazdája kezéből is kiveszi.
Nem tehetek arról sem, hogy én nem ébredek fel arra ha felmászik éjjel vagy ha igen akkor az ötödik megébredés után nincs erőm 5x is kivágni az ágyból. Tanulok emellett dolgozok és itthon is csinálok mindent hadd ne kelljen magyarázkodnom. Nem a korán keléssel van a bajom, hanem azzal, hogy korán kelek és emellett ne is aludjak mert a kutyát zavargatom ki az éjszaka közepén többször az ágyból. De majd ha végre lesz olyan, hogy másnap nem dolgozok és vizsgázok vagy valami akkor hidd el kifogom rakni innen ha kell 20x is. most pl már nap közben nem engedtem fel...azzal nincs gond, csak az éjjel necces.
Most értem fel egyébként a szokásos esti kutyafuttatós sétáról. Ami történt végleg kiverte a biztosítékot...legyen annyi elég, hogy halmozta a rosszaságokat majd elkezdett túrni vmi büdös-rothadó cuccot. Odamentem és rászóltam (felé sem nyúltam semmi) majd a kutya minden fogát kimutatva nekem ugrott...rávertem a seggére jó nagyot a s*ggére majd visszaküldtem a többi kutyához (pontosabban akartam, de ugye nem érdekelte) erre megint...
a szóban forgó párom férfi én pedig nő vagyok :) és ő nem tud úgy viszonyulni ahogy kellene... nem mellesleg a férfiak is maximum csak habiszti kiabálásra képesek vagy a fizikai erőszakra és ebből egyik sem válik be...
de kár is ezt folytatni, hiszen tök mindegy mit írunk akkor sem fogod betartani mert suli meg munka. amivel nincs is gond, megértem. csak nem tudom mit vártál? 6 hónap téves nevelését nem fogod egy varázsütésre rendbehozni. főleg nem egy kamasz kutyánál. nem mellesleg gndolod hogy tényleg nem ijedsz meg a kutyától? ugyanis ha ez így lenne akkor nem nyílt volna ennyire ki a csipája. tudja hogy azt csinál amit akar. bármibe lefogadnám ha egy megfelelő ember keze közé kerülne két perc alatt lerendezné vele azt amit ti 6 hónap alatt nem tudtatok.
Már mindent leírtak Neked, amit le lehet a témával kapcsolatban.
Ha most elkezdted nem felengedni az ágyra, akkor éjjel se engedd fel, mert a következetlenséggel sokkal többet ártasz, mintha felmehetne bármikor.
Éjjelre, és ha nem tudsz rá figyelni, zárd be egy "veszélytelen" szobába, fürdőbe, akárhova, ahol nem tud ágyra menni és lopkodni, kárt okozni. Ha ez nem kivitelezhető, akkor szerezz be egy szobakennelt.
Mindenképpen kellene Nektek szakértő segítség. Akár házhoz járó oktató is eredményes lehetne...
Azt vágod amúgy, hogy a kutya number 1 bűne mi? Gondolom, sejted... A gazda elleni agresszió. Ennél súlyosabb bűn nem létezik.
Kifogtál egy nehéz kutyát, az viszont nem fog segíteni, ha másokhoz hasonlítgatod. Én is így jártam, kifogtam egy teljesen apatikus kutyát, aki egy évig kb. teljes mértékben sz.rt a fejemre. Más egy év alatt IPO-ra felkészíti a kutyáját. De ha erre gondolok, az semmit nem segít, attól a kutya nem fog tisztelni! Neked sem segít a kesergés, hogy így meg úgy az öreg nénik kutyája. Neked ilyen a kutyád, fel kell nőnöd a feladathoz. Inkább örülj neki, mert baromi sokat fejlődhetsz, ha egyszer sikerül ezt a kutyát megnevelned. Ha én is összehasonlítom magam az egy évvel ezelőtti énemhez, ég és föld a különbség. Rengeteg kitartást, türelmet, állhatatosságot, következetességet tanultam, mert tudtam, hogy csak így lehet normális kutyám. Remélem, sikerül neked is egy jó kiképzőt keríteni vagy elvinni őt a hamarosan nyíló tükörsuliba, és ráfekszel a feladatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!