Ti milyen apró dolgokkal mutatjátok kutyátok felé, hogy a rangsorban a kutyus felett álltok? Hogyan lehetek én a gazdi-eb kapcsolatban a domináns egyed?
nem mutatni kell! ezt érzik a kutyák, ez egyfajta viselkedés-lelkiállapot-nyugalom és közömbösség keveréke!
tehetsz bármit, ha " gyenge vagy,ha ideges vagy,ha nem ismer el a kutyád " mégis működhetnek az általad említett apró dolgok !
sok kutya szívesen tesz meg trükköket otthon az udvarban ,de magasról sz@rik a gazdira ,a kutyafuttatóban ,kutyák és emberek között :)
persze ,létezik a gesztusevés, az ajtón én megyek ki először, ha rosszat tesz -lenyomom a földre ,nem sétálhat előttem ,stb :)
igen ezek a dolgok jók, csak, NEM ÉPPEN EZEK ALKALMAZÁSÁTÓL VÁLIK VALAKI VEZÉRRÉ!
ha vezér vagy ,ezek a dolgok jönnek maguktól, ha pedig nem ,attól függetlenül néha működhetnek :)
a lényeg a Működhetnek :)
mivel ,néha a kutyának is van kedve ,hozzá.
-NA ,DE MI VAN ,HA nincs ???
ÉS EKKOR DERÜL KI ,hogy ki a főnök :)
pl: kutyád fél az erős hangtól :pl : ostorcsapás , fogod az ostort, csattintasz ,vagy megkérsz valakit,hogy tegye meg ,úgy ,hogy a kutyád melletted van pórázon!
aztán elengeded a kutyád , " les majd furán-rémülten :)"
elkéred az ostort és egyszerűen a kezedben tartva ,BEHÍVOD A KUTYÁT !
1 : a kutya nem tesz semmit, vagy messzebb megy .
2: kíváncsian figyel , közelebb lép,de nem mer odamenni .
3: fej lent -farok lent , de odamegy !!!
4 : gond nélkül odarohan hozzád :)
5 : bármi más .
a rémült -félős kutyát messziről, szerintem csak a saját vezéri szerepe teljes tudatában lévő gazdi tudja ,oly szinten lenyugtatni,hogy az a zavaró körülmény ( ostor a kezedben ),dacára ,legyőzze félelmét ,és teljesítse a behívás parancsát .
--EZ a technika ,nem igazán működik örző-védő képzésen részt vevő,illetve az erős ,durrogó hangtól nem félő kutyáknál:)de náluk van más technika !!
szerintem .
érdekes lehet,amikor a kölyök 40 kg-os roti megmorogja kicsi gazdáját,az pedig mérgesen rákiabál ??:)
jaaa,hogy nem roti,hanem egy csivava ???
MINT IRTAM : tök mindegy !
kutya-az kutya ! bánj vele úgy,és tiszteld , bánj vele ,ahogyan kell ,és ő is tisztelni fog . a morgás nem a tisztelet jele :) a szembenézés ,pedig nem egy dominancia harci technika :)
ez nem függ a kutyák méretétől, még csak a fajtától sem, egyszerűen ,van kutya amit könnyű nevelni,és van kutya akit meg kell törni , a lényege az irányítás, és a kontroll fenntartása,a nyugodt és kiegyensúlyozott viselkedésed tesz vezérré,nem a " csúnya nézésed, vagy a z erős hangod:)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!