Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó ez a nevelési módszer?

Jó ez a nevelési módszer?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősömnek egy kutyája, akivel én foglalkozok. Most már felnőtt, naponta egy órát sétáltatom. Kimegyek a focipályára, egyik végén lefektetem, elmegyek a másik végére, és csak akkor jöhet ha szólok neki, különben megcsípem. Jó nagy bőre van ha rossz belecsípek egy kis nyusszögésen kívül semmi baja sem lesz. Na már most kiadom neki ezt a feladatot, ha jól csinálja néha megsimogatom, de nem mindig mert az a tapasztalatom hogy simogatás után szemtelenebb lesz, így igazán mielőtt vinném vissza játszok vele meg simogatom. Jó ez így vagy néha adjak neki valami jutalomfalatot is, ha igen milyen gyakran? Esetleg még más egyszerű feladatot is ajánlhattok, szívesen tanítom.
2013. jún. 5. 20:45
1 2
 11/16 zsuzsabazsa ***** válasza:

Fektesd ki a focipálya végére úgy ahogy szoktad és mondd neki nyomatékosan, hogy ott fekszik. Te haladj közben a másik végére és közben tekintgess hátra, hogy nem e hagyta el a helyét. Ha eljön akkor visszamész és újból a helyére fekteted ugyanazzal a vezényszóval, ott fekszik, de nem csípsz bele, mert ezzel csak a te dühödet fejezed ki.

Ha ottmarad a helyén és te a pálya végén vagy ill a közepén és a hívás előtt elindul, akkor is visszaviszed a kiinduló pontra.

Ha ott marad a helyén és hívásra beszalad hozzád akkor jöhet egy jó nagy adag dicséret, oldalon dögönyözés és egy labda amivel utána játszol vele.

2013. jún. 5. 23:42
 12/16 zsuzsabazsa ***** válasza:
Ahogy leírod, te a gazdájától elakarod csábítani a kutyát.
2013. jún. 5. 23:46
 13/16 A kérdező kommentje:

Elakarom csábítani igen mibaj van ezzel?:D

Nagyon megszoktam a kutyát és pénzt is kapok tőle nem álszenteskedek fölöslegesen ez az igazság:)

2013. jún. 5. 23:54
 14/16 zsuzsabazsa ***** válasza:

Karakán válasz.

Csak addig tudod elcsábítani amíg odajársz. Utána úgyis visszaszokik a gazdájához.

Én is voltam ebben a cipőben. Nekem is tetszett, hogy a kutya nekem jobban örült mint a gazdájának.

Visszatérve, azért ugrál rád, mert rettentően örül neked és várja már a közös feladatokat. Örülj neki, hogy örül.

2013. jún. 6. 00:09
 15/16 anonim ***** válasza:
Mekkora sz.rarc vagy, ez kész:D Más kutyáját akarod elcsábítani? Pasikkal/csajokkal is így szoktad? Tudod, hogy hívják ezt? Gerinctelenség.
2013. jún. 6. 00:21
 16/16 A kérdező kommentje:
Figyelj ha jól bánok a kutyával amugy is elcsábul így jó mindenkinek:D
2013. jún. 6. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!