Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy fogyasszam le?

Hogy fogyasszam le?

Figyelt kérdés
Van egy kb. 24 kilós beagle-m. Most nyolc éves és ivartalanítva is van. Eddig mindig édesanyám etette, de úgy döntöttem kezembe veszem a dolgokat, mert már diszpláziás és nem szeretném, hogy a közel jövőben elpusztuljon. Mivel eddig az összes kutyánkat ő etette, nem tudom hogy kezdjek hozzá a fogyókúráztatáshoz. Szerintetek mennyit kellene adnom neki naponta enni? Illetve hányszor? Szerintem maximum 17, de inkább 15 kilónak kellene lennie. Egész életében kövér volt, így tudom hogy nehéz lesz megszoknia a változásokat de nagyon féltem. Eddig minden nap egyszer, kb. 500-600 grammot kapott enni, most áttértem a napi 250-300 grammra, de félek, hogy ez így túl kevés neki. Főként konzerv kaját kap rizzsel, illetve van amikor maradékot is.

2013. jún. 5. 20:38
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Akkor a fresiben körül nézek mindenképpen! :)
2013. jún. 6. 11:08
 12/19 anonim ***** válasza:
A fressibe brit tápot nem fogsz kapni, azt sajnos csak rendelni lehet. A dogshop-ról, vagy a petissimo-ról, de luposan lesz az tuti. Sajnos azt nem tudom megmondani hogy a fressibe melyík tápot vedd mert én is rendelem őket. Azt vettem észre hogy amit ők árúlnak az vagy horor drága, vagy gagyi. Ha meg tudod oldani a tápot inkább rendeld.
2013. jún. 6. 11:19
 13/19 A kérdező kommentje:
Igen, én is a Luposanra gondoltam, a tápot majd megrendelem online mert úgy olcsóbb lesz mint ha a boltba venném. Ott több mint 7000 ft a 15 kiló, ha rendelem akkor a light meg csak 6400 ft úgyhogy mindenképpen jobban megéri.
2013. jún. 6. 13:50
 14/19 Maxitabi ***** válasza:

Szia, a brit jó lesz,de ha belefér én brit care-t ajánlanám, mert abban nincs gabona=szénhidrát.. De ez is megteszi. Ha nem eszi meg, elveszed 10 perc után, majd legközelebb megkapja. Éhen még egy kutya sem halt, ha volt kaja előtte.. Viszont már nem fiatal-más az anyagcseréje.. Neki elvileg egy kicsit több energgiára van szüksége a hasznosuláshoz..

Szóval ne ilyen drasztikusan csökkents tápot-az ahogy sejted is, nagyon nem jó!! Inkább nagyon lassan, fokozatosan állj át (mennyiségre is), min 2 hét legyen majd az átállás is!! Így csak sokkal éhesebb lesz. És jó a napi kétszerre való elosztás is,jól gondoltad!

Próbáld lassan hozzászoktatni a több sétához, ne fusson még,de próbáld mozgatni. Azt tudod a jutifalival is-de a tápot használd hozzá és annyival kevesebb legyen a sima kaja, egyébként pedig tilos a nasi!! Kefír, natúr joghurt, zöldség az mehet, de gyümölccsel vigyázz,abban sok cukor is van!

2013. jún. 6. 15:01
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat! Mindenképp megfogadom a tanácsodat! :) De akkor úgy csináljam, hogy egyelőre a száraztápból is, meg az eddigi kajájából is kapjon és szép lassan álljon át csak a szárazra ugye?
2013. jún. 6. 16:03
 16/19 sippara ***** válasza:
100%
Igen. Először csak egy fél marékkal keverj a mostani kajájához, aztán fokozatosan egyre többet és többet egészen addig, amíg már csak a tápot kapja (ez kb 1,5-2 hét). Ha ez megvan, akkor várj 1-2 hetet, hogy lásd, hogyan alakul a táptól a kutya. Ha a "rendes" adaggal is fogy, akkor hagyhatod úgy, ha súlyt tart, vagy - ne adj' Isten - hízik, akkor szép fokozatosan negyed-félmarkonként lehet csökkenteni az adagot is :) Hajrá!
2013. jún. 6. 16:10
 17/19 A kérdező kommentje:

Rendben így fogom csinálni! :D Köszönöm szépen a sok segítséget! Most éppen ilyen dundi, de remélem szépen le fog fogyni és végre sikert könyvelhetek el a fogyókúráztatása terén. :)

[link]

[link]

2013. jún. 6. 17:57
 18/19 sippara ***** válasza:
100%
Ó, annyira nem is vészes, mint gondoltam :) azt hittem, gurul :D Ez még egész gyorsan le is fog menni róla :) Mehet neki a Luposan, tényleg nagyon jót tesz az ízületeinek. Arra figyelj, hogy fokozatosan kezdd mozgatni is, amíg pár kiló le nem megy, nehogy sérüljenek az ízületei
2013. jún. 6. 18:33
 19/19 A kérdező kommentje:
Úgy lesz, köszi szépen! :D
2013. jún. 6. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!