A kutyám egy 8 éves szuka, középtermetű keverék. Bent tartjuk, de minden nap többször kivisszük, este van a nagyobb séta, olyankor sokat futkározik a labda után.
Emellett száraz tápot kap és... bármit. Sajnos még a szülői házban élek és nem tudom itthon megmagyarázni, hogy a kutya kövér. Ahányszor enni kér, kap is. Jóformán bármit.
Szeretném valahogy átalakítani az étrendjét, esetleg folyton figyelném és kiönteném ha olyasmit kap ami nem való, vagy túl sok. Viszont szükségem lenne tanácsokra is. Mit, hányszor és mennyit kellene adnom a kutyának, hogy valamennyit leadjon? Az orvos annyit mondott: kevesebbet.
Más is van így? Hogyan magyarázhatnám el itthon, hogy elég?
Az én szüleim dettó. Mivel az én kutyám hosszú gerincű(tacskó keverék), megmutattam nekik neten a tacskóbénulást, amihez ugye a túlsúly is hozzájárul, plusz írtam egy papírt a hűtőre, hogy mennyi a kutya tápadagja, és hogy KÖVÉR az ő szemük fénye. Bevált, de ehhez az kellett, hogy hetekig üljek velük egy asztalnál, ha ettek, hogy rájuk tudjak szólni, hogy a kutya egy falatot sem kaphat, ha kunyerál. Aztán pár hét után abba is hagyta a kutya is a kunyerálást, és rájöttek szüleim is, hogy mennyivel jobb így enni. Esetleg ha ez nem kivitelezhető, megpróbálhatnád, hogy kirakod a napi tápadagját egy kis tálba, és ha valaki nassoltatni akarja a kutyát, akkor abból ad neki egy szemet, így automatikusan levonódik a nasi a napi kajaadagból.
2013. ápr. 4. 09:01
2/15 anonim válasza:
Úgy, hogy a kutya életével játszanak. Lehet kapni diétás tápot, de akkor kizárólag csak azt kaphat.
2013. ápr. 4. 09:06
3/15 anonim válasza:
A diétás táp nem sokat ér. Annyira mindegy, hogy 1 kg táp 2000 kalóriát tartalmaz, vagy 1700-at.
Kapjon a tápból kevesebbet (pl a felét) és egyen mellette zöldséget, gyümölcsöt. Sárgarépa, alma, stb. Én minden reggel csinálok magamnak banánból, tejből, lenmagból, szezámmagból turmixot, és a kutyám is kap belőle, azt kapja délben.
2013. ápr. 4. 09:18
4/15 anonim válasza:
Utolsó gratulálok. Kutyának tejes turmix??? Ugye tisztában vagy vele, hogy a kutyák laktózézékenyek???
2013. ápr. 4. 09:20
5/15 anonim válasza:
Másréazt kedves igen okos utolsó, amelyik kutyát kicsi korától nem szoktatták zöldség, gyümölcs evésére, 8 évesen kökmény megpróbáltatás, hogy megegyen ilyesmit. Egy tisztességes állatoros ajánl egy jó diétás tápot, és be kell tartani az adagolást.
2013. ápr. 4. 09:26
6/15 anonim válasza:
Zöldség/gyümölcs turmixot nyugodtan ehet a kutya, akármennyi idős (BARF étrend), tény, h a tej nem szerencsés, de ha a kutya bírja, miért ne? Meg egyébként is, lehet kapni laktózmentes tejet is v lehet akár kecsketejből csinálni.
A diétás táp tényleg semmit nem ér, a saját tápjából kevesebbet kell adni és többet mozgatni a kutyát, ennyi a titka!
2013. ápr. 4. 09:34
7/15 anonim válasza:
ma 09:20
A kutyámnak soha semmi baja nem volt a tejes dolgoktól. Úgy látszik az enyémnek nem mondták, hogy minden kutya laktózérzékeny...
2013. ápr. 4. 09:41
8/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, bár ahogy látom nincs egyetértés a témában :)
"A kutya így elpusztul" verziót már próbáltam, nem hiszik el... a válasz: "dehát éhes". Viszont azt nem értik, hogy egy állat nem lehet mindig éhes... főleg ha közben ilyen kövér.
2013. ápr. 4. 11:53
9/15 anonim válasza:
A kutya akár hetekig képes kibírni étel nélkül! Nemhiba a farkas az őse!!! Ha ilyen lágyagyúak a szüleid sajnálom, én már megneveltem őket. :D Ugyan ebbe a cipőben jártam, sajnos a mai napig adnak nakit a kutyának, de akkor meg én nem adok neki... azt ennyi. Ha pedig fontos h. ne adjanak, pl kutyasuli akkor kénytelen vagyok leórdítani a fejüket.
2013. ápr. 4. 11:59
10/15 anonim válasza:
Olyan édesre: remélem döglötten vagy cukorbetegen is édes lesz, mikor inzulinozni kell a szerencsétlent.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!