Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan fogyasszam le a kutyám?

Hogyan fogyasszam le a kutyám?

Figyelt kérdés

A kutyám egy 8 éves szuka, középtermetű keverék. Bent tartjuk, de minden nap többször kivisszük, este van a nagyobb séta, olyankor sokat futkározik a labda után.

Emellett száraz tápot kap és... bármit. Sajnos még a szülői házban élek és nem tudom itthon megmagyarázni, hogy a kutya kövér. Ahányszor enni kér, kap is. Jóformán bármit.

Szeretném valahogy átalakítani az étrendjét, esetleg folyton figyelném és kiönteném ha olyasmit kap ami nem való, vagy túl sok. Viszont szükségem lenne tanácsokra is. Mit, hányszor és mennyit kellene adnom a kutyának, hogy valamennyit leadjon? Az orvos annyit mondott: kevesebbet.

Más is van így? Hogyan magyarázhatnám el itthon, hogy elég?

2013. ápr. 4. 08:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
nem édes, éhes.
2013. ápr. 4. 14:05
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy kicsit drasztikus lesz, és ha nem akarod "átverni" a szüleidet akkor természetesen vesd el az ötletet.

De én azt javasolnám hogy egyik séta után ne menjetek még haza. Várj 2-3 órát. Aztán menj haza mond el hogy rosszul lett a kutya, orvoshoz kellett vinni ahol infúziót, gyógyszert stb kapott. Az orvos pedig elmondta hogyha továbbra is kövér marad a kutya, az akár a véget is jelentheti számára.

Az én egyik ismerősöm evvel a módszerrel tudta csak leállítani a szüleit..Én kicsit erősnek tartam de ha nincs más mód..:)

2013. ápr. 4. 15:44
 13/15 A kérdező kommentje:
igen, ez elég durva... de végül is az egészségéről van szó. végső megoldásnak talonba teszem.
2013. ápr. 5. 17:37
 14/15 A kérdező kommentje:
ráadásul pont tegnap voltunk az állatorvosnál és a váróban volt velünk infúzión egy kutyus, ők is arról beszéltek hogyan kellene máshogy táplálkoznia :( mondjuk eddig is tudtam, hogy nincs jó vége ha a kutya össze-vissza zabál mindent.
2013. ápr. 5. 17:39
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha a szüleid ennyire értetlenek (már bocs) akkor tényleg, legalább arra figyeljenek, hogy mit kap a kutya.

Egyen sok rostosat, almát, sárgarépát, bármit, aminek alacsonya a kalóriatartalma, és egészséges.

2013. ápr. 6. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!