Van egy 2 hónapos kölyök kutyám mindent megrág, harap ez most kölyök kori ártalom és majd kinövi vagy kezdjem el a komolyabb nevelését?
Igen, akkor azokat a könyveket dobd ki ;o)
Az én kutyám 5 hónapos és már nagyon sokmindent tud, ha csak most kezdeném tanítani szerintem meghülyültem volna és annyi rossz szokást vett volna föl h nem győzném most javítani.
Ő meg az edzőnk 4 hónapos kutyája:
http://www.youtube.com/watch?v=H_2i9l356yY&list=UU13BhSsTA8v..
Nekem is két hónapos most a kiskutyám.
Nagyon sokat kell rá figyelni. Amikor rágni kezdene valamit, egyből rászólok, azt már érti , hogy "nem".
Ha játék közben, ha látom, hogy a kezem után kapna, a kis szájába adok egy kötelet, általában meg is szokta fogni, és azon folytatja a rágást.
Én is, néha úgy látom, mintha nem fogná fel, hogy mi van, de szerintem ez ebben a korban rendben van, majd kinövi. Én úgy találtam, egyszerűbb dolgokra lehet már tanítgatni, nem túl hosszasan, mert hamar fárad, illetve nehezen koncentrál még.
Ha megvan a kombinált oltása akkor vidd el kutyaoviba, van ahol ingyenes és ott segítenek az ilyen dolgok kezelésében.
Plusz itt találsz videókat arról h hogyan kell nevelni egy kiskutyát: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!