Ismeri valaki a Hovawart fajtát? Magyarországon mennyire ismert kutyafajta?
Ilyen kutyust szeretnék majd,egy német,nagyon okos munkakutya-olyan németjuhászos goldis.De nagyon sokan nem ismerik,sokan tévesztik össze a golden retrieverrel.
Van vkinek??Ha igen,tudna róla személyes tapasztalatot,élményt mondani??
18L
Itt van pár kép,szerintem gyönyörû:)
Szia. Nálunk a kutyasuliban van egy hovawart, ő sima barna, színre tényleg olyan, mint egy golden.
Annyi, hogy nagyobb, mint egy golden, szerintem a német juhásznál is magasabb egy kicsit, bár ez nem biztos, így szemre nekem olyan.
Aki ott van eléggé intelligens kutya, szeret a többiekkel játszani, de eléggé domináns is a többi kannal szemben. Keveredett már verekedésbe is, de szerintem annak nem ő volt a hibája, hanem egy csajszi, aki a teljesen antiszoc kutyáját behozta, és elengedte engedély nélkül.
Én nekem így a látottak alapján tetszik, és nem tűnik kezelhetetlen kutyának, bár én nekem nem kéne, én más fajtába vagyok szerelmes:) De ha abból a kutyából indulok ki, akkor véleményem szerint remek kutya lehet belőle, a megfelelő foglalkozás mellett.
Köszönöm a válaszokat :)
Kedves #1,sajnos még nem tehetem meg h legyen,most van ugyan egy leonbergi-husky keverék,de magamnak a hovit késõbbre gondoltam :)
Igen,rengeteget olvastam utána,és bár eddig a németjuhász és a goldi volt a kedvencem(sajnos túl vannak tenyésztve,ha meg nem akkor nagyon drága-ami persze érthetõ is),most ő fogott meg :)
Tudom,h a barnát keverik össze :)
Nálunk 3 is van.:) Errefelé viszonylag ismert fajta,mivel itt sok német és sváb él.Ők előszeretettel tartják.
Tenyészti is valaki,de árat nem tudok mondani.
Leonbergi tenyészet is van nálunk :D Most 4 hónaposak a picik és nagyon jól szerepeltek a WDS-on:)
Unokatesóméknak ilyen kutyusuk van, nagyon édes, okos kutya, idegenekkel inkább közömbös, mint barátságos, de a gazdit imádja. Nagyon jó házőrző, a madarakat is ugatja. Kissé domináns, de kezelhető. :)
Én rajtuk kívül mást nem ismerek akinek ilyen fajta kutyája lenne, nem olyan elterjedt, mint a német juhász vagy a golden. Nekünk volt német juhászunk és a hovawart határozottan nagyobbra nő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!