Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ennyire domináns lenne a...

Ennyire domináns lenne a szukám? Vagy ez kölyök kori ártalom, és kinövi?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Van egy (majdnem) 3hónapos amstaff szukám. Egy ismerősömnek van egy ugyanennyi idős kan staffija. Ma levittem hozzájuk , had barátkozzanak. Játszottak , azonban néha bedurvultak , és észrevettük ,hogy az én szukám , rendesen "lenyomja" a kis kant.Nagyon morogtak egymásra , vicsorítottak.. ez még belefér a játékba? A kisfiúnak több seb is lett az fején, az én szukámnak csak egy pici pötty. Ezt kinövi? Vagy ilyen marad nagy korába is? Remélem jól kifog jönni a kutyákkal. Persze suli tervbe van véve, de addig még van egy idő.

Ja és a másik, hogy ma megtalált egy kupakot, elszaladt előlem vele a lakásban , kiakartam venni a szájából , erre morgott. Alig tudtam elvenni tőle. Nem tekint vezérnek? Köszi a válaszokat előre is

2011. aug. 3. 19:52
 1/8 anonim ***** válasza:
hát, domináns a kutya miatt, de nem csak veled, hanem a kutyának is mutatta, a kupak viszont az miattad van
2011. aug. 3. 20:14
 2/8 anonim ***** válasza:

a morgást azért csinálja, mert azt hiszi, hogy megteheti. Próbálgatja a szárnyait. Ennyi idős kutyák között már vannak dominánsabbak, az egy két hónapos korban is látszik, hogy vannak keményebbek, és bárgyúbbak :)

Ezzel önmagában nincs baj, de ettől függetlenül le kellene tudnod állítani őket, amikor bedurvulnak. Ha ez nem megy, akkor még nagyon sokat kell dolgoznod a kapcsolatotokon, és van kutyaovi is, ami talán jó ötlet lenne!

2011. aug. 3. 20:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, nem sértésnek, de ha ilyen alapvető dolgoknál elbizonytalanodsz, miért vettél ilyen kutyafajtát? Aztán majd te is csak a rossz hírüket kelted, amikor egy év múlva szét tép egy kisebb kutyát, mert nem nevelted meg rendesen. Irány egy kutyaiskola, segítenek a kutyád szocializációjában, hamár nem megy. Ezeknél a kutyafajtáknál pedig félgőzzel nem megy.
2011. aug. 3. 20:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha eldurvul a játék akkor nektek kell leállítani.

Nekem kanárim van, és amikor elhoztam két hónaposan Ő is bepróbálkozott. Nem akarta hogy elvegyem amit rágcsál. De nem hagytam rá, először megráztam a grabancát, de nála ez nem segített, még jobban morgott meg vicsorgott rám. Ezért kapott két pofont, és akkor adta meg magát.

Ma már elég ha a szmébe nézek, elfordítja a fejét, és arréb megy, pl amikor kunyerálni akar. ( persze az utolsó falatot oda adom )

2011. aug. 3. 20:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha konkrétan sebeket okoz, az nem játék, és nem fogja kinőni. Igen, van egy domináns staffordshire terriered. Láttam én már kölyökkutyát szocializációs foglalkozáson, mert annyira agresszor volt, hogy nem engedték be az oviba!

Nem kéne idáig eljutni szerintem, mihamarabb kérjetek segítséget.

2011. aug. 3. 21:13
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Igen a kutyaovi tervbe van , két hét és megyünk is! Szét tudtam őket szedni , 1 másodperc alatt, csak fél óra múlva megint rákezdtek. Egyébként ha rosszat csinál a kutyám, ha úgy megyek oda hozzá , és emelem a kezem , akkor azonnal abba hagyja a rosszaságot.

Azért vállaltam ezt a fajtát mert imádom.És mindent megteszek annak érdekében ,hogy ne rontsam a fajta hírnevét..("ismerek" pár személyt, aki direkt azért tartja őket, mert harcoltatja, valamint uszítja egymásnak a kutyáit, már kicsit korában , mert az milyen kemény....)elhiheted , hogy nem az a célom vele, hogy riogassam a gyerekeket , időseket, és a többi gazdit...

Ezért viszem kutyaoviba, amint lehet, majd kutyasuliba.

Hozzátenném , tudtam , hogy rögtön jönnek a "minek veszel ilyen fajtát ha azt sem tudod, hogy......

Szerintem még mindig jobb, ha kikérem mások véleményét, annak érdekében ,hogy jó kutyád neveljek , mint ha csak tétlenül állnék.

2011. aug. 3. 23:21
 7/8 anonim ***** válasza:

szakembereket kérdezzél személyesen, vagy olvass szakkönyveket(ezt még kutyaválasztás előtt is megtehetted volna) az interneten keresztül nem lehet kutyát nevelni

pótóld mihamarabb az információs hiányosságaidat és mint egy felelősségteljes ember következetesen neveld fel a akutyádat úgy, hogy elsődlegesen veszed a fáradtságot a kutya mint faj és a fajtája megismerésére is...

mellesleg ez a legérzékenyebb időszak az életében most minden sokkal mélyebben rögzül (jó és rossz élmények is) mint egy hónappal később!

a kutyának egy megbízható, nyugodt, következetes és lojális vezetőre lenne szüksége akit lehetőleg egy ember képvisel...!

2011. aug. 4. 15:21
 8/8 A kérdező kommentje:
olvastam könyvet: Az amerikai staffordshire terrier (Jacquelin Fraser) . Kb semmit nem tudtam meg belőle, nem az eredetére voltam kíváncsi meg a kiállítási dolgokra. Mindegy . Köszönöm a válaszokat.
2011. aug. 4. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!