Már 2.-szor fordul elő,hogy a kutyám(valami juhászkutya féle nem tudni pontosan+husky keveréke)elkezdett rángatózni.Az anyjával mint minden este futottak és 1x csak hátravette magát és mintha nem kapott volna levegőt de közben erőssen rángatózott.Ez pont este volt ugyebár és szerencsére anyum észrevette arra kifutottam mert szólt majd hirtelen azt sem tudtam mit csináljak és elkezdtem lefejteni a torkát szóval úgy a kezemmel kívülről kezdtem fejteni le aztán megállt a rángatózás nem tudom volt-e valami a torkába de mintha a végét éreztem volna valami keményet.Amúgy ezelőtt már volt rosszul mintha görcsölt volna olyan hülye testtartást vett fel és volt,hogy elesett és kidölt.
Aztán vasárnap épp készültem templomba és,ahogy kijöttem hallottam,hogy a kutya vinyogott egyet azért mert kb a nagy kutyától ellopott egy csontot és a kutya visszamorogott majd megijedt de szerintem a csontot ellopta és hirtelen megijedt és hátraszökött és torkára akadt szerintem és megint elkezdett rángatózni aztán megpróbáltam a torkába nyúlni be is nyúltam de mintha éreztem volna valamit de nem tudtam kiszedni de aztán helyrejött vagyis a rángatozás leállt .Nem tudom mitől lehet ez ha egy kutya fulladozik akkor rángatózni kezd?Ja azt elfelejtettem mondani,hogy a nyála is folyt habár szerintem ez természetes ha fulladozik.
Igen, így már szinte teljesen biztos, hogy epilepsziája van a kutyusodnak. :( Ha felétek nincs olyan orvos, aki komolyabban foglalkozna vele, hogy megvizsgálja, tényleg vigyétek el egy másik helyre a kutyát. Biztosan nem kerül sokkal drágábba, hogy megnézze a kutyust, és ezt a vizsgálatot csak egyszer kell elvégezni. A kutyus érdeke! Gondolj rá! Kiderül, hogy enyhe, vagy súlyos-e a baj. Ha enyhe, nem szükséges gyógyszerezni, ha súlyosabb, mert mondjuk gyakran előfordul, akkor kell a gyógyszer, de azt úgy is felírják. Te is megnyugszol, és a kutyusodnak is könnyebb lesz átvészelnie a rohamokat, ha már tudod, hogy mit kell, vagy mit lehet tenni vele.
2013. jún. 5. 22:47
12/17 A kérdező kommentje:
Hát eddig 2x volt rohama ha még 3.-ra is fog rohama lenni akkor tuti elvisszük megvizsgáltatni.Addig is reménykedünk,hogy használ az injekció tegnap beadtak egyet már jobban is van ma is befognak és holnap is ha ez sem segít és megint előjön a rosszúllét vagy roham akkor biztos elfogjuk vinni.
2013. jún. 6. 13:59
13/17 A kérdező kommentje:
Csak mert az a fura,hogy szerintem ugyanazt az injekciót adja mint anno a németjuhász kutyának aki 3 nap injekciózás után teljesen helyrejött soha nem volt rohama.De remélem,hogy ennek sem lesz többet.Csak az a gond,hogy nem is lehet tudni lehet,hogy többször is volt sőt lehet,hogy mikor először előjött nem a roham hanem aznap este a rosszullét azelőtt rohama volt amit nem láttunk és azért csinált így.De ha fogjuk látni 3x-ra is akkor elvisszük tuti
2013. jún. 6. 14:02
14/17 A kérdező kommentje:
Már megint rángatózott és mielőtt ez megtörtént azelőtt néztem,hogy hangulatlan tuti akkor is rángatózott csak nem vettük észre.Anyumék meg nem akarják bevinni más városba mert kell fizetni meg ha nem is használ akkor fölösleges stb... blalabla.Istenem mennyire tehetetlen vagyok 14 évesen és nem tudom elvinni a kutyát :((
Amúgy az epilepsziára az is jellemző,hogy roham után sokat iszik?Mert most is miután rohama volt egyfolytában minden 5 percben ivott.
2013. jún. 11. 21:34
15/17 FannaL válasza:
Igen, és adni is kell neki vizet a roham után.
2013. jún. 11. 22:02
16/17 A kérdező kommentje:
Hülye apum elakarja altatni most még nem de ha szerintem még1x meglássa,hogy rohama van tuti elfogja de azt nem hagyom még 1 éves sincs kicsi korától én neveltem és most csak simán elaltassuk mikor semmi nagy baja kezelhető betegsége van?Az nem tudom befolyásolja-e mert mikor,ahogy mondtam,hogy legelőször még nem rángatózott és furcsán viselekedett az mikor elkezdődött azelőtt kb 1-2 héttel egy kullancs volt a fejébe amit kiszedett apum és nem maradt benne semmi legalábbis nem lehetett látni de nem is hívtak orvost,hogy kullancs belement és adjanak valami injekciót,mintahogy nekünk embereknek szokták.Szóval a kullancstól kaphat epilepsziát esetleg okozhat rohamokat?Amúgy meg most is köhög a kutya ez is jellemző az epilepsziára?
2013. jún. 12. 14:48
17/17 anonim válasza:
A köhögés nem jellemző. Szegénykének kéne egy kivizsgálás. Talán több baja is van...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!